David Gandy

26/09/2014

Šarmer neodoljivo plavih očiju kojemu bismo oprostili baš sve...

David James Gandy rođen je 19. veljače 1980. godine u gradiću Billericayu u Engleskoj. Zahvaljujući muževnim i izrazito pravilnim crtama lica, snažnoj smeđoj kosi i ledeno plavim očima pobijedio je na televizijskom natjecanju za modele, a ono ga je lansiralo u zvjezdanu orbitu.

2
Nakon samo nekoliko godina modelinga zapazio ga je poznati dvojac Dolce & Gabbana čije je zaštitno lice bio dugo godina. A osim što je snimao kampanje zbog kojih smo gubili glavu (i još uvijek je gubimo...), potpuno nesvjesno je pokrenuo trend popularnosti izrazito muževnih muških modela naspram svim onih vitkih i mršavih koji su godinama vladali muškom modnom scenom.

3

No nemojte misliti da je David samo lijepo lice. Iako je oduvijek želio upisati studij veterine, a što mu nije pošlo za rukom zbog nedovoljno visokih ocjena, David je ipak akademski obrazovan. Diplomirao je marketing, a uz studiranje je počeo raditi za magazin Auto Express. Zahvaljujući poznavanju automobilske industrije i danas piše recenzije automobila za magazin GQ, a piše i za britansko izdanje magazina Vogue. Osim toga, radi i na razvoju aplikacija za pametne telefone te se stigne baviti i humanitarnim radom.

4
Iako o Davidu puno toga ne znamo (a više od ičega bismo voljeli bolje ga upoznati), sigurni smo da je sve, samo ne dosadna i monotona osoba. A koliko je doista zanimljiv, možemo samo maštati da jednog dana i saznamo. A do tada ćemo iznova i iznova pregledavati sve moguće kampanje, kao i sve ostale fotografije na koje možemo naići. Podrazumijeva se da je njegov Instagram profil obavezno štivo za prije spavanja...Photo credit: Profimedia

Mia Borčić

Novo

Komentiraj