Daniel Bilić - frajer zbog kojeg se isplati upaliti radio u 6 ujutro

02/04/2014

Njegov glas svako jutro budi Zagrepčane na frekvencijama Soundset Plavog, a Cosmopolitan mu dodjeljuje titulu najboljeg radijskog voditelja jer čak i u cik zore uspijeva biti duhovit i veseo.

Kad idete spavati, nakon crtića? 

Nažalost, rijetko moj mozak misli unaprijed pa skoro svakog jutra monolog u ogledalu izgleda ovako: “Glup si, zašto nisi spavao više od četiri i pol sata?! Jesi li morao pogledati 86743. reprizu ‘Predatora’?” Podočnjaci su look koji njegujem.

Što kad završi smjena? Natrag u krevet? 

Bacam se dalje na posao kako bi i sutrašnji dan nalikovao na nešto iole slušljivo. Nakon toga dobre su šanse da ću zaspati – u uredu, krevetu ili tramvaju, ovisi koliko je kasno bio “Predator”.

Tko vas budi – mobitel, budilica, mama, cura, pas?

Nijedno biće ne želi biti budno u to doba, čak me i mobitel gleda u čudu govoreći: “Ok, probudit ću te, ali jesi li siguran?!” Savjet: NIKAD ne staviti omiljenu pjesmu za buđenje! 

Što je najstresnije što vam se dogodilo u emisiji?

Potres kad si u eteru, a radio je na 16. katu Vjesnikova nebodera, nije baš zabavan.

Koga biste rado ugostili u studiju? 

Pharrella Williamsa, Jennifer Lawrence, Baracka Obamu, Angelu Merkel i jednu tetu koja trči po Trešnjevci u pola šest ujutro kad idem na radio.

Jeste li pokupili neku foru od radijskog voditelja Chrisa Stevensa iz “Života na sjeveru”?                                 

Chris je cool lik – patnik, usamljenik i neshvaćeni umjetnik koji čita eskimsko-rusko-zagorsku poeziju! Ja sam lik iz kvarta kojem se češće kao literatura nađe neki “Dylan Dog” nego sabrana Puškinova djela.

Odakle ideja da postanete radijski voditelj?

Nakon gimnazije upisao sam kriminalistiku, ali kako to nije za mene (kažu da imam problem s nadređenima), upisao sam novinarstvo. Ni to nisam završio jer su mi predavanja bila zastarjela. A onda mi je frend rekao: “Ajmo vidjeti hoće li nam dati da bilo što radimo na onom radiju u Frankopanskoj!” Otišli smo tamo i dali su nam priliku. 

O čemu ste govorili u svojoj prvoj emisiji? 

Počeo sam raditi na Božić i izletjela mi je psovka. Čekao sam da mi “zahvale na suradnji”, ali ipak nisu.

Ima li tip koji radi u cik zore stvarno curu Zoricu? 

Da, ima. Trpi me već četiri godine.

Što radite u slobodno vrijeme?

Bio je ragbi, pa motor, a sada su putovanja. Tajland je nova destinacija. Nema ljepšeg nego izvaliti se na suncu i ispijati nešto hladno. Fjaka mi je omiljena riječ. 

Omiljene TV serije? 

Kad kažem da nisam gledao ni “Na putu prema dolje” ni “Igru prijestolja”, gledaju me kao da sam stavio senf na sladoled! Volim “Sinove anarhije” zbog motora, a od animiranih tu su “Archer”, “Robot Chicken” i “Drawn Together”.

A glazba. Što sluša radijski voditelj?  

Sve staro i crno: od Sona Housea i cijelog bluesa delte Mississippija pa do hip-hopa New Yorka (Digable Planets, Mos Def), ali i “klinaca” kao što su Arctic Monkeys ili The Black Keys.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj