Zašto bismo se trebale ugledati na Kim Kardashian

07/05/2013

10 savjeta koji će vam pomoći da se u svom tijelu osjećate savršeno

Loše osvjetljenje, ogledala u garderobama vaših omiljenih trgovina, uživanje u fast foodu, odraz u ogledalu nakon tuluma prošle noći... Sve su to stvari zbog kojih se ne osjećate nimalo seksi i koje vam ruše samopouzdanje. Mi smo nabrojili samo neke, ali sigurni smo da je svakome kroz glavu prošlo barem još pet stvari zbog kojih se ne osjećate seksi.
Brojimo puno stvari koje nas „spuštaju“ , a premalo onih koje nas „podižu“.
Samo za vas donosimo deset savjeta koji će vam pomoći da se osjećate kao najseksi žena na svijetu!

ISKLJUČITE EGO!
Koncentrirajte se jer ovo može zvučati dosta komplicirano: prema mišljenju Gabrielle Bernstein, autorice knjige „Spirit Junkie“ i stručnjakinje za samopomoć, većina ljudi živi u strahu. Strahu od neuklapanja, odbijanja, osjećaja manje vrijednosti, a trebali bi biti puni ljubavi. Taj dio čovjekove svijesti Bernstein naziva egom. Svaki put kada se ulovite da imate negativne misli ili čak izgovorite neki zločest ili podrugljiv komentar o sebi - da, to govori ego. Sljedeći put kad se uhvatite u takvoj situaciji, odlučno sami sebi kažite: „To ne govorim ja, to je ego koji se ponovno gura tamo gdje mu nije mjesto.“ Seksi ste i genijalni baš takvi kakvi jeste i zato ignorirajte gluposti - čak i kada dolaze iz vaše glave.

UGLEDAJTE SE NA KIM KARDASHIAN!
Ona je jednom izjavila, i smatramo da nije potrebno dodatno objašnjavati njezinu izjavu: „Možda imam celulita na nekim dijelovima tijela gdje ga ne bih trebala imati. Možda i nisam najskladnije građe. Nekim dijelovima svog tijela moram posvetiti više pažnje, ali svjesna sam sebe i zbog toga sam bolja. Prihvaćam se onakvom kava jesam i to me čini snažnijom!“ Bravo, Kim!

POKRENITE SE!
Istraživanje Sveučilišta na Floridi pokazalo je da jedan odlazak u teretanu može natjerati čovjeka da voli svoje tijelo. JEDAN ODLAZAK U TERETANU. Zvuči nemoguće, ali dokazano je da iako se još ne vide nikakvi konkretni rezultati, već činjenica da ste napravili nešto za svoje tijelo pomoći će vam da se osjećate bolje. Podići će vam samopouzdanje i bit ćete sigurniji u sebe, prema tome - požurite u najbližu teretanu!

TJELESNU AKTIVNOST PRILAGODITE SEBI - ISKLJUČIVO SEBI
Prehrana i tjelovježba koja odgovara vašem dečku ili najboljoj prijateljici, ne mora nužno odgovarati i vama. Ako niste jutarnji tip, vježbajte nakon posla. Ako biste radije svaki dan sat vremena vježbali jogu nego vikendom trčali maraton - vježbajte jogu! Vaše je tijelo samo vaše i jedino vi znate što je najbolje za vas. Poanta je da stvorite naviku vježbanja koja vam odgovara i ona će vam pomoći da se osjećate bolje.

y

PONAVLJAJTE ZA NAMA: NE POSTOJI SAVRŠENO TIJELO, SAMO ZDRAV DUH!
Umjesto da ste usmjereni na gubitak kilograma, svoju pažnju usmjerite na dovođenje svog tijela u formu! Ništa nije savršeno, pa tako ne postoji ni savršeno tijelo. Nikada nećete biti sto posto zadovoljni svojim tijelom pa, umjesto da se opterećujete ostvarivanjem neostvarivog cilja, posvetite pažnju zdravijem životu zbog kojeg će i vaši duh i tijelo biti zdraviji! To je nešto zbog čega se trebate osjećati seksi i samopouzdano.

HODAJTE USPRAVNO!
Ako vam je potrebna injekcija samopouzdanja, najbolji savjet koji vam možemo dati je da odmah nabavite štikle! Nabavite cipele s visokim potpeticama (u kojima možete hodati) i spremni ste za osvajanje svakog mjesta gdje krenete. Vinut ćete se u visine i prštiti seksepilom i samopouzdanjem.

NOSITE ODJEĆU KOJA PRISTAJE VAŠEM TIJELU!
Možda se osjećate nestvarno seksi u haljinici koja vam je broj do dva preuska, ali budite sigurni da nakon što pojedete večeru u njoj osjećaj, neće biti ni sličan ovome! Kada odjenete nešto što vam je mrvicu preusko ili broj preveliko osjećat ćete se loše kada izađete u javnost i vaše će samopouzdanje pasti. Nitko ne želi provoditi vrijeme u društvu (bilo prijateljica, bilo frajera) podižući suknju ili neprestano zakopčavajući bluzu. Odjeća služi vama, a ne vi njoj!

PRIUŠTITE SI ŠMINKANJE KOD VIZAŽISTA!
Ako znate da ćete večeras u gradu sresti bivšeg i želite izgledati besprijekorno, kao što Blake Lively izgleda od jutra do mraka, zašto se ne biste dotjerali? Iz iskustva znamo da u parfumerijama ili drogerijama postoje šminkeri koji će vas besplatno našminkati kada kupite neki od njihovih proizvoda. Zašto uz novu maskaru koju ćete ionako kupiti ne biste dobili i savršen make up za važnu noć? To će vam pomoći da budete sigurni u sebe, a i izgledat ćete više seksi nego inače.

OTKRIJTE KOJI JE VAŠ ZAVODNIČKI MIRIS!
Svaka žena ima parfem koji joj kada ga stavi na sebe automatski daje samopouzdanje i osjeća se seksi poput Marilyn Monroe. Ako još niste pronašli svoj zavodnički miris, požurite u prafumeriju i našpricajte se seksepilom!

FRIZURA JE BITNA!
Dokazano je da kada vam frizura nije savršena, niste stigli oprati kosu ili otići kod frizera to tječe na vaše raspoloženje i samopouzdanje. Upravo zato, za vaše dobro, osigurajte si dodatnih pet minuta u kupaonici i uredite frizuru!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj