Uradi sam: jednostavan piling za tijelo

23/03/2012

Proljeće je pravo vrijeme za vraćanje snage, energije i obnovu tijela. Da bi i vaša koža osjetila da je vrijeme pročišćenja i samoobnove, morate joj dati male poticaje. Piling od soli je pravi izbor kad je u pitanju čišćenje i skidanje mrtvih stanica kože. Ako ne želite trošiti 200-tinjak kuna mjesečno na razne tretmane u salonima, evo rješenja

piling lavanda

Pilinzi su najjednostavniji SPA pripravci za kućnu radinost, a ako ih stavite u lijepu staklenku, mogu biti i prekrasan dar. Osvježite svoje tijelo, ali i razveselite nekog drugog jednostavnim i jeftinim, ali ipak savršenim SPA pilingom.

pilingSASTOJCI:

1/2 šalice ulja. Koristite slatko bademovo, grožđano ili neko od svjetlijih ulja za masažu. Nikako ne pokušavajte s običnim uljem.

1 šalica fine morske soli. Baleine je dobar izbor. Ne koristite jednostavnu ioniziranu sol jer je previše oštra za vaše tijelo. Ako imate osjetljivu kožu, možete sol zamijeniti šećerom koji je puno blaži.

5-15 kapi eteričnih ulja visoke kvalitete. Koje eterično ulje izabrati za svoj solni piling, ovisi o tome kakav rezultat želite. Lavanda opušta, limunska trava je osvježavajuća, a ružmarin stimulira. Možete eksperimentirati i izmiješati svoj vlastiti spoj.

PRIPREMA:

Stavite sol (ili šećer) u malu zdjelu.

Dodajte ulje i lagano miješajte žlicom ili drvenim štapom. Tekstura mora biti dovoljno vlažna da bi sastojci postali homogeni, ali ne pretjerano masni. Pripazite koliko ulja dolijevate, promiješajte dobro da se ne bi dogodilo da sol pliva u ulju.

Kapnite nekoliko kapi eteričnog ulja i dobro promiješajte. Sami odaberite koliko intenzivan miris želite postići. Ako želite napraviti piling za aromaterapiju, ovaj recept prilagodite tako da dodate nekoliko različitih eteričnih ulja.
I vaš piling je gotov. Jednostavno, zar ne?

Nanesite piling jednom tjedno na svoje tijelo, dobro ga istrljajte i pustite da sastojci uđu duboko u kožu, a potom dobro isperite.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj