U 5 koraka do bezbolne brazilske depilacije

03/11/2017

Želite ukloniti dlačice s intimnog područja u privatnosti svog doma? Saznajte kako, a da vam to ne bude noćna mora

1. korak

Istuširajte se mlakom vodom i nježnim sapunom. Sjednite na čisti ručnik, zaštitite se od svih mogućih izvora nečistoće i koristite samo nova pomagala za depilaciju (zapakirana) ili dobro sterilizirana. Opremite se dovoljnom količinom voska, trakica i drvenih štapića za nanošenje.

2. korak

Čupanje dlaka može biti veoma bolan proces, posebno ako same povlačite trake s tijela. Dlačice koje planirate ukloniti ne bi trebale biti duže od pola centimetra. Ako su kraće od toga, nećete ih uspješno iščupati, a čupanje dužih izazvat će jače bolove.

3. korak

Upotrijebite vosak koji najviše odgovara vašem tipu kože. Stručnjaci savjetuju da se vodite po onome što je dobro za vaše lice – na primjer, vosak koji koristite za čupanje dlačica na koži iznad gornje usnice, odgovarat će i na intimnom području.

4. korak

Isplanirajte svoje aktivnosti unaprijed. Svježe depilirana koža ne podnosi vrućinu i znojenje, pa nemojte nakon tretmana ići na trčanje ili na neki drugi oblik aktivnosti. Izbjegavajte i vrući tuš te saunu. Umjesto toga, nadraženoj koži odgovarat će prirodno ulje za tijelo koje njeguje i hidratizira kožu.

5. korak

Crvenilo kože i lagano peckanje intimnog područja normalne su posljedice brazilske depilacije. Ali ako ste ipak oštetile površinu epiderme, postoji opasnost od infekcije. Osjetite li ekstremnu bol, bolnu izraslinu na tom području, temperaturu ili neki drugi simptom infekcije - potražite pomoć liječnika.

DODATNI SAVJET:

Depilacija voskom kod kuće ne preporučuje se osobama koje pate od dijabetesa i kožnih problema poput ekcema i psorijaze te koje imaju oslabljeni imunitet.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj