Opustite se nakon napornog treninga

14/03/2012

Umorili ste tijelo, izvježbali mišiće i potrošili svu energiju. Sad je pravo vrijeme da nahranite svoju kožu i opustite svoje tijelo. Zar nije najljepše zaspati poput bebe, a probuditi se kao da ste spavali na mekanim laticama ruža. Otjerajte negativnu energiju i nagomilani stres uz naše savjete za večernje opuštanje

kada

Ako želite u potpunosti i pravilno opustiti svoje mišiće, najbolji savjet je da ubacite nekoliko šalica magnezijeva sulfata u vodu. Nekoliko kapljica esencijalnog ulja kamilice pomoći će smiriti upalu mišića. Da biste probudili cirkulaciju i opustili zgrčenost mišića, ubacite tri vrećice đumbirova čaja u tek napunjenu kadu.

P. S. Ugasite mobitele i telefone

svijeće

KORACI ZA OPUŠTANJE

Pobrinite se da vam je kupaonica čista i topla.

Prije nego što se počnete opuštati, operite nekoliko ručnika, kapnite nekoliko kapljica esencijalnog ulja na ručnik i ubacite u sušilicu da bi bili vrući i mirisni kad završite s opuštanjem. Ako nemate sušilicu, ručnike možete staviti na radijatore pa će se miris raširiti po cijeloj kupaonici.

Isplanirajte tematsko opuštanje. Primjerice, kupaonicu možete pretvoriti u uspavljujuću prostoriju s mirisima lavande koja će vas uspavati i umiriti. Izbjegavajte umjetne mirise jer neće imati isti učinak, a mogli bi izazvati i iritaciju kože.

Pobrinite se da voda nije ni previše vruća, a ni premlaka.

Pripremite mekane mantile i toplu pamučnu pidžamu u blizini kade da vam se tijelo ne hladi nakon opuštanja. Postavite svijeće oko kade i time začarajte cijeli prostor (izbjegavajte mirisne svijeće).

Postavite si jastučić na napuhavanje da biste odmorili vrat dok ležite u toploj kadi. Takav jastuk možete kupiti u bilo kojem dućanu sa stvarima za dom.

Pripremite si liniju ili iskoristite laptop da si pustite svoju najdražu, ali ipak opuštajuću glazbu. Pripazite da električne uređaje ne ostavite blizu vode.

Da biste pojačali učinak, skuhajte si čaj od jasmina i stavite ga blizu da u bilo kojem trenutku možete popiti nekoliko gutljaja.

Dodajte 8 kapljica omiljenog eteričnog ulja. Lavandino ulje umiruje vaše živce i dovodi vas u stanje relaksacije, a ružino ima slatkast miris opuštajućih nota. Super je i ulje vanilije koje je povoljno, a ima odličan miris.

Uživajte u svakom trenutku opuštanja. Namočite blazinice u toplu vodu i stavite ih na oči da bi i one dobile svoj tretman. U slučaju da imate noćnu masku za spavanje s gelom iskoristite je i priuštite očima pravo opuštanje.

Osim toga, možete nanijeti masku za lice (preporučujemo masku s voćem ili ljekovitim blatom), a potom se ispružite naslonjeni unatrag i opustite.
Kad izlazite iz kade, tijelo osušite pripremljenim toplim pamučnim ručnicima.

Da biste nahranili kožu i hidratizirali stanice, tijelo namažite hranjivim losionom ili maslacem za tijelo. Možete koristiti kokosov maslac koji možete kupiti u svakom beauty dućanu po vrlo povoljnoj cijeni.

Lezite rano u krevet pa opuštanje možete nastaviti uz neki smirujući film ili neku dobru knjigu.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj