Namirnice zbog kojih ćete se osjećati seksi

15/05/2012

Nova istraživanja potvrđuju da ono što jedemo snažno utječe na naš izgled, više nego što možemo zamisliti, pa zašto onda ne bismo bili prirodno seksi?!

jabuka

Potaknuti tom činjenicom sastavili smo popis naših vrućih želja, a potom kontaktirali ljude iz struke koji su nam dali najbolje savjete što pojesti da bismo što prije ostvarili svaku želju s popisa.

Riješite se prištića
Bučine sjemenke su protuotrov za prištiće jer su pune cinka. Časopis Journal of American Academy of Dermatology ističe da ljudima koji imaju problema s aknama manjka cinka u organizmu. Zato posegnite za jednom do dvije žlice bučinih sjemenki na dan.

Čisto lice bez odlaska u kozmetički salon
Dr. Perricone savjetuje svakodnevno konzumiranje potočarke jer je prepuna antioksidansa koji smanjuju upale i pore te željezo od kojeg koža blista. Moguće je povećanje razine antioksidansa u krvi i reduciranje oštećenja u DNK.

Holivudski osmijeh
Jedna jabuka dnevno smanjit će potrebu za izbjeljivačima zubi. Svakako koristite to hrskavo voće kao međuobrok jer dokazano briše mrlje od kave, čaja ili crvenog vina koje bismo inače trebali izbjegavati zbog nimalo simpatičnih posljedica.

Volumen i bujna kosa
Grašak sadrži silicij, a istraživanja pokazuju da ljudi koji konzumiraju silicij kao dodatak prehrani nakon devet mjeseci imaju čvršću i deblju kosu. Dermatologinja Jessica Wu savjetuje da pripremimo smrznuti grašak te ga ponesemo na posao kao niskokalorični obrok.

Čvrsti nokti bez gela
Da biste imali čvrste nokte, nekoliko puta tjedno smućkajte i popijte jaja (ma koliko god grozno izgledalo). Doktorica Dawn Jackson kaže da su jaja bogata biotinom koji je zadužen za čvrstoću naših noktiju. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj