Jeste li čuli za spanxice?

14/05/2012

Čudo za kojim je poludjela cijela Amerika postaje svjetski popularno. U njima izgledate mršavije, sigurnije i ne trebate brinuti je li vam ispao koji šlaufić. O čemu je riječ?

mariah


Sara Blakely, kreatorica Spanx steznika koji nose sve zvijezde Hollywooda, postala je megapopularna preko noći. Ima samo 41 godinu i već je zasjala na naslovnici časopisa Forbes kao milijunašica. Nevjerojatno! Možete li zamisliti da Sara nikad nije uložila nijednu kunu u marketing i oglašavanje? Dovoljno je reći da joj je slava krenula uzbrdo kada je Oprah prvi put odjenula Spanx steznik i izgledala čak pet kilograma mršavije.

Kako je došla na tu ideju? Jedne večeri odjenula je bijele hlače koje joj nisu stajale kako je zamišljala i odlučila je da će ispod hlača obući uske tajice. No tajice su bile predugačke pa ih je skratila na bokovima i shvatila da će morati početi proizvoditi kratke 'tajice' da bi se uvijek osjećala super što god odjenula.

Nakon brojnih odbijanja ipak je dobila zeleno svjetlo od Neimana Marcusa i tada je počela proizvodnja prvih spanxica. Danas se čarobne hlačice nose u svim prigodama pa tako ih i zvijezde nose ispod skupocjenih haljina na crvenom tepihu. Zanimljivo je da su postale hit i kod mršavijih cura jer one podižu stražnjicu i oblikuju žensku figuru pa ih, osim Beyonce, ponosno pokazuju i Sarah Jessica Parker, Katie Holmes, ali i Kate Winslet.

Nevjerojatno je koliko su spanxice postale popularne bez obzira što se može dogoditi da vam izvire iz haljine. Naravno da su spanxice sada i modificirane pa, osim običnih, postoje i ultratanke koje se ne vide ni na najsvjetlijim pripijenim hlačama.


kim kardashian   sarah jessica parker

Katie Holmes   beyonce

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj