Hrana od koje ćete imati blistavu kožu

28/12/2017

Otkrivamo koje se namirnice nalaze na jelovniku svake ljepotice čije vas blistavo lice promatra sa stranica magazina!

Mrkva

Beta karoten u mrkvi preobraćen je u vitamin A, sastojak koji održava kožu zdravom i lijepom. Vitamin A sadrži antioksidanse i tako pomaže u sprječavaju sitnih bora i nepravilnosti na koži.

Zeleni čaj

Antioksidansi koji se nalaze u zelenom čaju pomažu da izbacite slobodne radikale zbog kojih nećete izgledati umorno i starije nego što jeste. Zeleni čaj također pomaže u smanjenju stresa omogućujući tijelu dobru podlogu za odmor i dobar san koji su neophodni za održavanje ljepote.

Citrusi

Nije tajna da su citrusi odlični izvori vitamina C, sastojka cijenjenog zbog svojih odličnih moći. Prirodno cijeđeni sokovi poput onih od naranče, grejpa i limuna lijep su i osvježavajući način da unesete u organizam preporučenu dnevnu količinu vitamina C.

Rajčica

Rajčica je bogata antioksidansima, a u svijetu ljepote, on je važan sastojak za sjajnu kožu. Sjajan fizički izgled možete postići tako što ćete uvrstiti rajčicu na redovni meni.

Bademi

Zdrave masti u bademima daju energiju koja vam je potrebna za redovito vježbanje i rad organizma. Oni su i ukusne grickalice, koje vas čuvaju daleko od onih koje mogu uništiti i vašu figuru i zdravlje.

Nezaslađeni jogurt

Jogurt bez dodatka šećera, raznih okusa i ostalih nepotrebnih sastojaka dobar je za zube i kosti. Milijuni dobrih bakterija u jogurtu potiču probavu što smanjuje nadutost.

Sir

Konzumiranje tvrdih sireva visoko je preporučljivo jer pomaže u prevenciji od oralnih bakterija koje uzrokuju probleme s desnima i karijesom.

Povrće

Hranljivo je i sadrži veoma malo kalorija, a visok postotak povrća na vašem tanjuru čini čuda i za vaše zdravlje. Zeleno lišće posebno je bogato vlaknima koja vas čine sitima dugo vremena. Vlakna pomažu u smanjenju nadutosti, sjaju kože i mladenačkoj ljepoti.

Kao što vidite, nema potrebe za preskupim intervencijama i tretmanima kože, sve što trebate napraviti je voditi brigu o sebi, a najbolje je početi s prehranom i zdravijim načinom života.

Foto: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj