Dlačice i celulit?

20/04/2011

Hm, još nešto protiv čega se svake godine moramo boriti

d

Odradili smo buđenje, spoznali svoju veličinu, šokirali metabolizam hranom i aktivirali se sportom, ali pred nama je još obračun s dlakama i celulitom i - spremni smo za proljeće. Da, dlačice, sjećate se onog što sramežljivo proviruje iz mini bikinija (koji ćete nositi ovo ljeto) ili vječne borbe s brijanjem pazuha? Sad je krajnje vrijeme za konačan obračun s njima.

"Slatka bol koja se definitivno isplati je ona od lasera ili IPL-a. Još niste osunčani pa će nekoliko tretmana biti dovoljno da se time ne zamarate cijelo ljeto", savjetuje dr. Sanja Jeleković iz medicinsko-kozmetičkog salona Centar skin. Ako imate presvijetle dlačice za tretman laserom, izaberite šećernu pastu za depilaciju. Brazilke su ove godine - out, a novost je L.A. bikini. S celulitom je krenulo nabolje čim ste počeli vježbati, više piti i bolje se hraniti, ali finalni rezultat dat će vam anticelulitna masaža u kombinaciji s trikom iz vaše kuhinje...

"Preporučuje se stručna masaža jer je najbolja, no ako nemate vremena, ponekad i sami možete izmasirati kritična područja. I to najbolje četkom ili čvrstim kružnim pokretima i anticelulitnim uljem koje ćete dobiti tako da u 1 dl baznog ulja (maslinovo, sezamovo, bademovo) nakapate 10-ak kapi eteričnih ulja cedra, borovice, čempresa, ružmarina, eukaliptusa ili limuna (preporučljivo je kombinirati najviše pet vrsta ulja)", savjetuje aromaterapeutkinja Mary Novosel, autorica knjige "Prirodno lijepa".

 

 

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj