COSMO SAVJETI 10 najboljih beauty trikova ikada

06/09/2017

Uštedite vrijeme, novac, ali i živce ovim genijalnim beauty „prečicama“

1. Učinite sjenilo dugotrajnijim

Prije nanošenja sjenila, kapke osjenčajte olovkom za oči u boji sjenila koje planirate staviti. Njezina voskasta baza „zaključat će“ sjenilo i intenzivirati boju.

2. Oživite osušenu maskaru

Dodajte pet kapi slane fiziološke otopine (ili tekućine za kontaktna leća), promućkajte, a zatim 30 sekundi zagrijavajte bočicu maskare fenom kako bi se sastojci sjedinili.

3. Izbjegnite mrlje od laka

Prije skidanja laka (naročito tamnog) premažite nokte uljem za zanoktice. Ovo će stvoriti zaštitnu barijeru koja će spriječiti da lak oboji zanoktice i kožu oko nokta.

4. Napravite svoju nijansu ruža

Odlična vijest za make-up koji više ne koristite - sjenilo za oči + vazelin = savršen DIY (do it yourself) ruž za usne! Izmrvite sjenilo za oči u željenoj boji u prah, dodajte vazelin i promiješajte.

5. Povećajte volumen usana

Imate kremu za područje oko očiju? Onda imate i sredstvo za povećanje punoće usana. Ove kreme uglavnom sadrže hijaluronsku kiselinu koja je nevjerojatno moćna kada je u pitanju popunjavanje linija oko očiju... ali i povećanje usana!

6. Napravite opuštene valove u kosi za 60 sekundi

Ispletite četiri obične pletenice (dvije naprijed, dvije nazad), a zatim preko njih pređite peglom za kosu. Kada se kosa ohladi, raspletite pletenice, pošpricajte je slanim sprejom za kosu i razbarušite je prstima.

7. Skinite same ekstenzije s trepavica

Napunite posudu vrućom vodom, a zatim se nagnite iznad nje i prekrijte glavu ručnikom. Para će omekšati ljepilo pa ćete lako ukloniti ekstenzije.

8. Očistite make-up četkice u sekundi

Zaboravite specijalna sredstva za čišćenje - jednom tjedno „zaronite“ svoj pribor za šminkanje u posudu mlake vode u koju ste prethodno stavili antibakterijski sapun. Isperite četkice hladnom vodom i položite ih na rub stola tako da ga dlačice ne dotiču (kako bi se mogle osušiti).

9. Rumenilo prije pudera

Ako želite izbjeći prenaglašene obraze, nanesite rumenilo na čistu kožu, a zatim preko njega puder. Tako ćete postići suptilan sjaj i blago rumenilo.

10. Poslušne ukosnice

Prije nego što ih zakačite u kosu, pošpricajte ih većom količinom laka za kosu. Tako one neće kliziti, a vaša frizura će duže biti na svom mjestu.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj