7 najčešćih pogrešaka u korištenju olovke za oči

02/04/2015

Znate li sve trikove za postizanje pravog „wow“ efekta? Ako još uvijek niste sigurni koristite li kako svoje oči učiniti prekrasnima, Cosmo je za vas pripremio nekoliko savjeta.

U svoj seksi večernji look uložili ste više vremena nego što ste uopće proveli vani, ali čini se da vaša šminka jednostavno ne želi ostati tamo gdje ste ju stavili. Već pri dolasku u klub jurite u WC ne biste li popravili razmazanu olovku na kapcima, a vid vam je zamućen od ostataka olovke koja je samo u tragovima izvan vaših očiju? Srećom, sve su to posljedice sitnih grešaka koje smo svi mi jednom radili – bar dok nismo postali pravi stručnjaci za zavodljive oči.


1. Pretjerana količina šminke na donjem kapku

Pomalo mističan, rokerski izgled nikad ne izlazi iz mode, ali imajte na umu da će veća količina olovke na donjem kapku znatno smanjiti izgled vaših očiju, a osim toga, vrlo će se brzo razmazati. Kako biste spriječili olovku na neželjenim mjestima, njezino razmazivanje ili loš efekt, koristite manju količinu olovke na donjem kapku, te svakako izbjegavajte pretjerano korištenje olovke unutar kapka.

2. Neravne linije

Ok, korištenje olovke ili tuša za oči pripada višoj razini u svijetu make-upa, a one savršeno ravne linije s naslovnica čine se nemogućima. Ipak, to nije isprika da se zadovoljite neravnim, neurednim linijama budući da biste, u tom slučaju, vjerojatno puno bolje izgledali bez ikakve šminke. Nanošenje olovke ili tuša zahtjeva nešto vježbe ili iskustva, ali nije teško i nemoguće. Za početak, pomoću prsta lagano rastegnite gornji kapak kako biste s lakoćom potegnuli ravnu liniju. Druga, još bolja opcija je, podignite bradu i laganim potezima nacrtajte liniju na gornjem kapku dok su vam oči poluzatvorene. Olovka postiže sjajan efekt, ali njezino nanošenje bez imalo vježbe i truda moglo bi stvarati više štete nego koristi.

3. Preskakanje sitnih popravaka

Sad kad ste se potrudili oko postizanja savršene linije, preskakanje zadnjih popravaka gotovo je besmisleno kao jedenje pizze u teretani. Nakon što ste svoj konačni look približili kraju, pobrinite se da obrišete njezine ostatke na onim mjestima na kojima nisu poželjni. Osim toga, provjerite je li vam sjenilo ili puder još uvijek na mjestu i nadodajte tamo gdje nedostaju.


4. Nekorištenje pomagala

Za razliku od onih koji se zadovoljavaju s linijama koje podsjećaju na vožnju biciklom u pripitom stanju, ne volimo ni one previše samopouzdane. Čak i ako ste među onima koji isti look nose već godinama, nećete moći postići jednaki efekt na oba oka budete li se koristili isključivo svojim vještim prstićima. Umjesto toga, pokušajte dobar stari trik sa samoljepljivom trakom na kutevima očiju za postizanje savršenog efekta mačjih očiju. Tako ćete sa sigurnošću znati da imate dva potpuno jednako našminkana oka spremna za zavođenje.

5. Pogrešan odabir alata

Kao što i sami znate, kad su vaše oči u pitanju, postoji nekoliko načina na koje ih možemo krasiti. Najveći klasik bila bi crna olovka, ali tu je i tuš u flomasteru, gelu ili tekući tuš, svi s nešto drukčijim četkicama kojima ćete postići potpuno drugačije rezultate. Kako biste postigli najbolji efekt, saznajte koji od ovih vrsta najbolje pristaje vašem načinu šminkanja.

6. Maskara prije olovke

Iz nekog, nama nepoznatog, razloga, ovo je jedna od najčešćih pogrešaka u šminkanju. Naime, u nestrpljenju da svoje beživotne trepavice pretvorimo u pravo zavodničko oružje, često činimo kobnu grešku uzimanja maskare u ruke prije samog kraja. Osim što će vam vaše trepavice biti na putu kod postizanja savršene linije, veća je vjerojatnost da ćete i na trepavicama napraviti potpuni nered, a, nanesete li olovku ili tuš prije maskare, imat ćete bolju ideju o tome koliko maskare je zaista potrebno kako vaš look ne bi izgledao pretjerano i smiješno.

7. Bijela olovka unutar gornjeg kapka

Znamo. Dok ju nanosite, osjećate se kao prava maherica jer znate točno kako vizualno povećati oči, ali, baš poput crne olovke, bijela je boja poprilično upadljiva i, iako će postići željeni efekt, mi navijamo za svjetliju olovku boje kože. Ona će postići još bolji efekt budući da neće biti vidljiva, a vaše oči izgledati će otvorenije i veće.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj