7 načina da se svako jutro probudite svježe i lepršave

17/09/2017

Prakticirajte ih svakodnevno!

San je važan kako za normalno funkcioniranje tako i za naš izgled. Bilo bi idealno kada biste mogle svaki dan spavati osam sati, ali znamo da to nije baš uvijek moguće.

Ovo su savjeti pomoću kojih možete svako jutro izgledati svježe i naspavano:

1. Prije spavanja obavezno se umijte i skinite šminku

Koliko god da ste umorne, ovo obavezno morate napraviti. Skinite šminku tonikom i izmasirajte lice blagim kružnim pokretima. Zatim na nanesite kremu koja odgovara vašem tipu kože.

2. Krema za lice treba sadržavati sljedeće sastojke:

retinol, glikolnu kiselinu, peptide i crvene morske alge – ovi sastojci stimuliraju proizvodnju kolagena.

3. Pronađite pravi položaj za spavanje

Bilo bi najbolje da spavate na leđima jer tako vaše lice neće dodirivati jastuk i praviti vam one sitne borice.

4. Koristite svilenu jastučnicu

Osim što je mekša od pamučne jastučnice, svila ne ostavlja nikakav trag na vašem licu pa ne morate bojate da ćete ujutro probuditi izborane.

5. Mijenjajte kozmetičke preparate u skladu s vremenom

Tijekom ljeta koristite hidratantne kreme koje vam neće zatvoriti pore. Zimi je hidratiziranje kože još važnije pa dodajte u vašu kremu nekoliko kapi prirodnog ulja koje će vašu kožu učiniti još mekšom.

6. Osigurajte si miran san

Neka vaša spavaća soba bude oaza mira u kojoj ćete se uvijek osjećati lijepo i opušteno. Izbacite iz spavaće sobe televiziju, radio, mobitel, opustite se i napunite baterije za nove životne pobjede.

7. Spavajte najmanje 7 sati

Nedostatak sna veliki je neprijatelj kože i lijepog tena. Ako ne spavate u prosjeku osam sati, vaša će koža brže ostariti. Podočnjaci će postati redovni na važem licu, a osim umornog izgleda, bit ćete stalno pod stresom.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj