5 trikova kako se riješiti mrlja od boje za kosu s kože

05/02/2019

Ovo su uradi - sam remek djela!

Kada smo kratki s vremenom (ili novcem) često odlučimo preskočiti bojanje kose u salonu i odlučimo se obnoviti boju ili pokriti izrast kod kuće. To je učinkovita i štedljiva opcija s uglavnom dobrim rezultatima, osim kada dio boje za kosu završi na našem licu. Ili ušima. Ili posvuda. Internet obiluje više ili manje korisnim savjetima što napraviti u toj situaciji, a mi smo za vas odabrali one koji zapravo pomažu...

Bolje spriječiti nego liječiti

Znamo da ovo nije baš od pomoći u trenutku kada već imate mrlje po čelu, ali dobro je znati da to možete jednostavno izbjeći - nanošenjem sloja kreme ili ulja (maslinovog ili kokosovog) na liniju između kože i kose. To će spriječiti da se boja "primi" za vašu kožu. Još je jedna slična opcija da nanosite farbu na suhu neopranu kosu, tako da mast s vašeg tjemena djeluje kao krema ili ulje. Ipak, imajte na umu da je to puno manje učinkovito.

Pokušajte s pilingom

Većina će stručnjaka za ljepotu preporučiti kemijski piling za područje lica, za razliku od oštrog pilinga. Pokušajte masirati mrlje blagim pilingom za lice, samo pazite da ne iziritirate kožu!

Ili odstranjivačem šminke

Ako googlate kako odstraniti mrlje od boje za kosu s kože, sigurno ćete naići na to da pokušate s acetonom ili alkoholom za rane - nemojte to raditi! Umjesto toga, pokušajte s odstranjivačem šminke, specijaliziranim za vodootpornu šminku.

Nanesite još boje za kosu

Ovo zvuči ludo, znamo, ali zapravo vrijedi pravilo da voda dopušta boji da se slegne, dok boja odstranjuje boju. Prije nego što pokušate oprati mrlje s kože šamponom, utrljajte malo preostale boje na mrlju, kako bi lakše izašla.

Pokušajte s pastom za zube

Prije svega, jako je važno da koristite pastu za zube bez gela. Uzmite čistu četkicu, nanesite paste za zube i nježno trljajte mrlju dok ne nestane. Imajte na umu da je cilj ove metode zapravo oguliti dio kože na kojem se nalazi mrlja (ne samo mrlju!) tako da nemojte to prečesto primjenjivati. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj