5 pogrešaka kojima nesvjesno uništavate kosu

26/10/2017

Pogledajte koje su i pokušajte ih smanjiti

1. Korištenje pogrešnog spreja za kosu

Žene koje koriste lak za kosu koji sadrži puno alkohola često imaju uništenu i suhu kosu. Uložite malo novca i kupite kvalitetni lak s manje alkohola, a koristite ga samo nekoliko puta tjedno.

2. Češljanje mokre kose

Mokra kosa izrazito je krhka pa grubo češljanje ili četkanje može dovesti do lomljenja i čupanja kose iz korijena. Ako morate češljati mokru kosu, našpricajte je regeneratorom u spreju koji se ne ispire i koristite drveni češalj.

3. Odlaganje šišanja

Ne kažemo da vrhove treba podrezivati svaka tri tjedna, ali ako je prošlo više od dva mjeseca od vaše posljednje posjete frizeru, kladimo se da vam kosa ne izgleda baš dobro. Ispucali vrhovi moraju se ukloniti, puštale vi kosu ili ne.

4. Rep i punđa

Ako često vežete kosu u rep ili punđu, nemojte se iznenaditi ako vam se kosa počne prorjeđivati. Što češće nosite kosu raspuštenu i zaboravite na rep za vrijeme spavanja. A ako baš morate, isprobajte mekanu maramu.

5. Površno ispiranje

Na vlasima mogu nastati brojni problemi ako šampon ne ispirete kako treba. Odvojite dodatnih nekoliko minuta za pranje i potrudite se da iz kose isperete sve ostatke šampona i regeneratora.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj