5 beauty tretmana koje morate izbjegavati dan prije velikih događaja

07/11/2017

Nikako nisu dobra ideja!

Nije u pitanju samo prvi izlazak s dečkom koji vam se sviđa, već bilo koji veći događaj u vašem životu. Bilo da je vjenčanje ili razgovor za posao, ovo su tretmani koje trebate ili ostaviti za poslije ili ih napraviti u razumnom roku prije.

Svi ti tretmani vezani za uljepšavanje, posebno na licu, mogu biti riskantni, a vi svakako ne želite otići na dugo očekivanu večeru s frajerom crvenog lica ili narančaste od kreme za samotamnjenje.

1. Zaboravite na izbjeljivanje zubi

Svi se veoma dobro sjećamo urnebesne epizode kultne serije "Prijatelji" kada je Ross poslije izbjeljivanja zubi imao fluorescentan osmijeh. Dobro, priznajemo, to su rijetki ekstremni slučajevi, ali ipak tretman izbjeljivanja napravite barem tjedan dana prije velikog događaja.

2. Izbjegavajte tretmane lica i piling

Naravno da svi želimo imati njegovano lice, ali ako se odlučite na tretman, zaboravite! Zato napravite blažu varijantu - nanesite blagi piling noć prije, a ujutro, uz dobro konturiranje i highlighter, pustite šminku da odradi svoje.

3. Šišanje i bojenje kose prije spoja

Činjenica poznata svima je da svježe ošišana kosa, iako se godinama šišate na isti način, prvih nekoliko dana ne stoji onako kako vi želite. A bojenje izbjegavajte zbog eventualnih ostataka mrlja na licu ili vratu.

Prva pomoć: nahranite kosu hidratantnom maskom da biste postigle svježinu i sjaj, a eksperimentiranje ostavite za poslije.

4. Nemojte se depilirati i brijati taj dan

Situacija s odstranjivanjem dlačica gotovo je identična reakciji vašeg lica nakon kozmetičkih tretmana. Koža je crvena i blago iritirana, a postoji mogućnost i da ste se zbog nervoze malo porezale tijekom brijanja. Jednostavno depilaciju i brijanje odradite 2-3 dana ranije.

Dodatni savjet: Ako niste ljubiteljica voska, potrudite se da brijač bude nov i da koristite dosta pjene za brijanje!

5. Samotamnjenje - NE

Svježe nanesen sprej ili krema za samotamnjenje ostavljaju tragove na odjeći. Umjesto toga, namažite se hidratantnom kremom za tijelo koja u sebi ima blagi sjaj ili diskretne šljokice. Tako ćete u isto vrijeme nahraniti kožu i izgledati kao da ste došle s plaže.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj