4 najveće pogreške koje žene rade u njezi lica

10/11/2017

Imate li i vi ovakve navike, vrijeme je da ih promijenite!

1. Preskakanje čišćenja lica prije spavanja

Ako preskačete ovaj postupak, dovodite u opasnost vašu kožu. Kako? Veliki broj bakterija i prljavštine koji se nakuplja tijekom dana može ući u pore. I ne samo što može izazvati neželjene akne, već dovodi i do dehidratacije kože, što povlači i prijevremenu pojavu bora.

2. Istiskivanje bubuljica

Ne dirajte bubuljice i mitesere koji se nalaze na vašem licu! Onog trenutka kada pokušate s njima nešto napraviti, sjetite se da možete samo izazvati crvenilo, infekciju i još veći problem od prvobitnog. A u najgorem slučaju ostat će vam ožiljak.

3. Nanošenje kreme samo na lice

Osim lica, podjednako je bitno i područje vrata i dekoltea.  Upravo oni su najbolji pokazatelji godina - crvenilo, smeđe mrlje i bore prije svega se tu pojavljuju. Zato kada nanosite kremu na lice, potrudite se namazati i ovaj dio. Automatski ćete osigurati mlađi izgled u kasnijim godinama.

4. Izbjegavanje anti-age proizvoda

Možda mislite da ste još mlade za anti-age proizvode, ali ako ih počnete koristiti u dvadesetima, velike su šanse da ćete u četrdesetima izgledati desetak godina mlađe. I za njih vrijedi pravilo nanošenja na lice, vrat  i dekolte, ne zaboravite!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj