3 jesenska make up trenda i kako ih postići!

07/09/2015

Rujan je ovdje, a mi već ozbiljno razmišljamo o jesenskoj modi i beauty trendovima. Uskoro stižu svježi jesenski dani, a nas očekuju divni trendovi kojima se veselimo u hladnijim mjesecima pred nama.

Primijetili smo veliku popularnost 3 ključna make up trenda u zadnje vrijeme koji nam se čine savršenima za prelazak iz ljetnog u jesensko beauty izdanje. Uz pomoć nekoliko fenomenalnih proizvoda i tehnika koje vam danas predstavljamo, dajemo vam mogućnost igranja s vlastitim jesenskim lookom i otkrivanja možda nekih do sad nepoznatih sfera makeupa.

U nastavku pročitajte sve o jesenskim makeup trendovima koje ćemo viđati u mjesecima pred nama...


Strobing


Iskreno, strobing je jedan već postojeći trend koji su stručnjaci samo pažljivo zamaskirali kao novi koncept, ali je i dalje jedan od naših najdražih koje jedva čekamo ukomponirati u svoju jesensku makeup rutinu - i to sve kako bismo što duže očuvali ljetni sjaj na koži!

Naglašavanjem određenih dijelova lica (highlighterom ili posvjetljivačem) koja su vam posebno draga apsolutno je savršena ideja ako nas pitate. Izaberite formulu koja odgovara vašem tipu kože (tekući ili kremasti proizvodi za suhu kožu, prah za sve sklonije masnijoj koži) i odaberite proizvod s umjerenom dozom sjajnim čestica za izgled savršene luminozne kože.

Umjesto da konturirate lice i jagodice, ova tehnika podrazumijeva samo nešto intenzivnije nanošenje highlightera kako biste podigli cjelokupnu strukturu vašeg lica i na taj način dobili svjež, mladoliki izgled bez oštrih linija kontura.


Baking

A photo posted by Sonia (@soniallange) on


Ovaj trend definitivno nije ono što bismo inače nazvali "I-woke-up-like-this" look, ali je savršen za večernje evente ili ludi provod s prijateljicama.

Koncept uključuje pravilnu hidrataciju i pripremanje područja oko očiju prije nanošenja korektora visoke moći prikrivanja, a zatim na to isto područje, vlažnom spužvicom za šminkanje ili odgovarajućim kistom, nanošenje veće količine pudera u prahu ili transparentnog pudera kako biste fiksirali korektor koji se nalazi ispod. Ključ cijele tehnike jest - strpljenje! Naime, trebate ostaviti puder 10-tak minuta na licu kako bi za to vrijeme "učinio magiju"  ili drugim riječima, kako biste mu zaista dozvolili da u potpunosti fiksira korektor prije nego odstranite višak s kože.

Nejasni obrisi usana


Vjerojatno jedan od najneobičnijih i najcool trendova koje smo vidjeli u posljednje vrijeme. Prvi puta je primijećen na modelima koji su koračali modnom pistom noseći proljetnu kolekciju Prabala Gurunga.

Usne koje nemaju jasne obrise potpuno dominiraju beauty scenom, a cijeli koncept je bio jarke usne učiniti nešto nježnijima, suptilnijima na licu.

Tehnika aplikacije je upravo ono što čini ovaj trend modernim - linije usana se "brišu" s komadićem vate ili pak nježnim utapkavanjem boje na usne koristeći samo vlastite prste (umjesto uobičajenog nanošenja ruža direktno iz pakiranja).

Foto: Chanel

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj