15 beauty prečica koje će vam biti od velike pomoći

17/01/2018

Nemate puno vremena za uljepšavanje? Zato smo mi tu s našim savjetima!

1. Ubrzajte feniranje

Feniranje se može odužiti u nedogled (posebno ako imate dugačku kosu), ali ga možete ubrzati korištenjem jako velike okrugle četke. Njome ćete obuhvatiti veći dio kose odjednom, ali i dobiti ultraravan završetak.

2. Prebacite kosu na stranu

Ovo je jedna od najbržih frizura koju možete napraviti, a da ne upotrebljavate škare. Napravite razdjeljak sa strane. Istoga će trena vašu kosu učiniti drugačijom i glamuroznom. Uz to, ovaj stil odgovara svim tipovima kose.

3. Zamrznite bubuljicu

Krupni kadrovi od minimalne bubuljice mogu napraviti pravi „vulkan“. Kako biste je sakrile, natapkajte toner na upaljeno mjesto – tako ćete ukloniti svaki višak masnoće, zatim proces primirite kockicom leda koju ćete omotati maramicom i pritisnuti na bubuljicu nekoliko minuta. Nemojte led držati dugo jer to može pojačati crvenilo. Postupak završite tako da osušite problematično mjesto maramicom, a zatim nanesite korektor.

4. Probajte trik s ručnikom

Nakon što operete kosu, umotajte je u debeli ručnik kako biste uklonile višak vode. Možda niste navikle na to, ali svaki se frizer slaže da je to velika ušteda vremena jer je potpuno mokre pramenove puno teže isfenirati nego one polusuhe. Nemojte samo trljati ručnikom kosu i glavu (time ćete samo stvoriti efekt ‘naelektrizirane’ kose), već blago pritišćite.

5. Napravite odgovarajuću manikuru

Skratite vrijeme sušenja noktiju na pola nanoseći dva veoma tanka sloja. Većina žena namaže jedan gusti sloj, ali obično treba puno više vremena da se on osuši. Da biste postigle da sloj bude ultratanak, provucite četkicu preko vrha bočice prije nego što namažete nokat.

6. Uljepšajte usne u sekundi

Za lijepe i meke usne poput onakvih kakve imaju televizijske zvijezde, koristite staromodni recept - maslinovo ulje i sol. Ulje super hidratizira usne, a sol pomaže da se usne ‘napumpaju’ (super stvar za usta, ali ne i vaše noge). Da biste postigle ovaj efekt, pomiješajte žlicu maslinovog ulja s prstohvatom soli i utapkajte na usne.

7. Zaboravite na sve ostalo i zablistajte

Čak i ako vam je frizura poluuređena, potražite spas u traci za kosu. Slavne žene to čine redovno jer ima fantastičan efekt bez puno muke. Za maksimalan rezultat, opredijelite se za metalik sjaj - što je svjetlucavije, to je bolje.

8. Brzinsko nanošenje maskare

Brzo stavljanje maskare zahtijeva kirurški preciznu ruku - ili ovu strategiju šminkera: prvo stavite maskaru jer ako se zamrljate (što se često događa) moći ćete ukloniti neželjeni trag, a da pri tome ne uništite ostatak šminke. Utrljajte četkicu u korijen trepavica prije nego što njome prođete kroz trepavice, a zatim drugi put četkicom pređite samo preko vrha kako biste ih učinile dugačkima.

9. Intenzivirajte volumen u sekundi

Šire pramenove (oko 7 cm) suhe kose namotajte na tanki figaro. Tako ćete dobiti fantastične kovrče, a s obzirom na to da namotavate široke pramenove, cijelu kosu možete srediti za deset minuta.

10. Istaknite oči bez velikog napora

Iscrtajte gornje i donje rubove očiju crnom olovkom za oči, zatim liniju „omekšajte“ štapićem za uši. Ako nemate mirnu ruku, koristite kratke, ali brze poteze kako biste iscrtale oči (tako je puno lakše nego izvući jednu dugačku liniju).

11. Napravite konjski rep

Mislite da su vam za koketni konjski rep potrebni sati da ga napravite? Greška. Natapirajte korijen kose na tjemenu ne bi li postigle volumen, a zatim pokupite kosu prstima. Ne povlačite kosu prečvrsto jer ćete ‘ubiti’ volumen“, upozorava ona. Rep zavežite gumicom, a onda je sakrijte tako što ćete je omotati s nekoliko pramenova kose ili uviti u lijepu satensku traku.

12. Primirite dlačice

Da biste sakrile one sitne (na krupnim kadrovima itekako vidljive) dlačice na licu, pospite baby puder po četki i zatim njome pređite odozgo prema dolje duž svake problematične točke. To će slijepiti dlačice uz kožu. Ako imate taman ten, opredijelite se za puder koji odgovara boji vaše kože.

13. Lažirajte savršenost obrva

Izbjegnite čupkanje dlačica (nakon toga trebat će vam dosta vremena da uklonite crvenilo nastalo nakon čupanja). Umjesto toga, začešljajte ih, ako je potrebno popunite neku rupicu olovkom za obrve i na kraju ih „ukrotite“ gelom za kosu.

14. Obuzdajte naelektrizirane pramenove

Naelektrizirane i neukrotive pramenove možete ukrotiti tako da one najočiglednije pošpricate lakom, a zatim ih uvijete figarom- toplina ‘smiruje’ pramenove i vaša kosa djeluje puno urednije.

15. Istaknite nokte bez ikakvog truda

Jedan od brzih trikova za savršeni izgled noktiju je taj da ih jednostavno premažete bezbojnim lakom s proteinima koji će izjednačiti sve eventualne neravnine na noktima i dati im dovoljan sjaj.

Foto: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj