14 koraka do velikih očiju

07/04/2015

Pratite nekoliko jednostavnih koraka do pogleda kojemu nitko neće moći odoljeti.

1. Bijela olovka za oči

Mat bijela ili, za nešto prirodniji izgled, svijetlija nijansa boje kože unutar donjeg kapka vizualno će otvoriti vaše oči čineći ih većima. Pobrinite se da ne stavljate previše olovke oko unutarnjeg djela oka kako se ne bi trebali boriti s nakupinama šminke u kutevima očiju.


2. Uvijač za trepavice

Želite li povećati oči, ne izostavljajte ovaj dar s neba. Uvijač za trepavice u samo će nekoliko sekundi učiniti znatnu razliku na vašem pogledu, a spas su i za djevojke s prirodno ravnim trepavicama.


3. Osvjetlite područje oko očiju

Highlighterima ili sjenilima osvjetlite područje ispod i iznad oka, posebice u unutarnjem djelu oka. Pobrinite se da koristite nijansu svjetliju od vašeg pudera kako bi osvjetljeni dio došao do izražaja.


4. Oblikujte obrve

Oblik obrva znatno može zatvoriti oči, posebno kod ravnih obrva, pa se pobrinite da stvorite luk na obrvama koji će istaknuti vaš pogled.


5. Popunite obrve

Osim ako ste jedna od malog broja sretnica prirodno gustih obrva, one bi se na mjestima mogle činiti nešto praznije. Olovkom za obrve popunite mjesta ostavljajući prirodan izgled.


6. Četkicom oblikujte obrve

Imate li ravne, beživotne obrve, četkicom ih počešljajte prema gore stvarajući efekt otvorenijeg pogleda i, time, većih očiju. Po potrebi, koristite gel za obrve.


7. Maska  za oči

Hidratizirajuća maska za oči jednom tjedno činiti će ogromnu razliku. Također, hladne žlice, oblozi, pa čak i krastavci vidljivo će pridonijeti odmorenosti vaših očiju.


8. Pokrijte podočnjake

Tamni krugovi oko očiju slatki su samo na pandama, ali i njihove oči vizualno smanjuju. Drugim riječima, nikome nisu poželjni ni privlačni pa se pobrinite da ih pokrijete korektorom ili highlighterom.


9. Maskara

Postoji niz maskara koje će vaše trepavice povećati i do nekoliko puta. Pobrinite se da koristite dovoljnu, ali ne i preveliku količinu.


10. Tamna olovka za oči

Dok uvelike može smanjiti izgled očiju na donjem kapku, olovka će imati potpuno suprotan efekt na gornjem. Povucite tanku liniju prema vanjskom djelu oka za najbolji efekt.


11. Isticanje brazde

Nakon svjetlije nijanse sjenila, očne brazde istaknite tamnijom nijansom i stopite s ostatkom. Time ćete postići nevjerojatan efekt velikih očiju.


12. Umjetne trepavice

Neizbježno rješenje kod malih očiju. Za što prirodniji izgled koristite individualne trepavice i to isključivo u vanjskim djelovima oka. Već nekoliko trepavica otvoriti će vaše oči čineći vaš pogled neodljivim.


13. Kapi za oči

Kapi za oči odlično su rješenje kod umornih, crvenih očiju. Vaše bjeloočnice biti će „čišće“, pa time i mnogo otvorenije, a smanjiti će se i vidljivost kapilara.


14. Odlazak stručnjaku

Ukoliko ste jedna od osoba koja bi svoj problem ipak radij predala u tuđe ruke, dogovorite termin kod make-up stručnjaka ili pokušajte s ekstenzijama trepavica.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj