Dnevnik gradske cure: Što je gore - biti debel ili debil?

30/04/2013

Bikini sezona je iza ugla! Ubaci ovu rečenicu u bilo koju reklamu, i prosječnoj ženi možeš prodati sve. Čokolada od koje se mršavi? Može! Male tabletice koje se napušu u želucu i uvjeravaju mozak da je sit?

Ma može, to ne može bit loše za tijelo, doktor Dinklebaum je to osobno potvrdio na snimci koja je autentična jer priča na engleskom, kao i Obama. Sigurna sam da postoji glupača koja bi popila i antifriz kada bi ju uvjerio da se od njega gubi celulit. Za sve vas koji vjerujete tim reklamama koje se vrte na TV-u: Ja sam snimila jednu, za američko tržište, u kojoj tvrdim da sam Jessica koja radi na cruiseru i da sam zahvaljujući kremi od puža napokon riješila problem velikih crvenih pjega na licu. Ne moraš stvarno bit Jessica s broda da bi snimio reklamu, ne moraš ni imat pjege, samo moraš dovoljno dobro pričat engleski i imat žiro račun. Thank you snail care, you changed my life!

Kad smo već kod sluzavih, mekanih stvari...

Nedavno sam sjedila za istim stolom s jednim, nazovimo ga gospodinom jer je Idiot knjiga od Dostojevskog i ne želim vrijeđat Fjodora, koji je tračao jednu mladu curu. To je uvijek seksi prizor, muškarac koji trača. Ono što je bilo još gore je to što njegove uvrede nisu bile usmjerene na njen intelekt ili osobnost - glavna zamjerka je bila činjenica da ona ima celulit! Sa dvadeset i kusur godina! Glupača glupa. Da se razumijemo, nije riječ o muškarcu koji njeguje sportski život i ima six-pack, njegova situacija na trbuhu bi se više mogla opisati kao Q-pack.

Pogrbljen, siv, u godinama u kojima mu erekcija vjerojatno dolazi kao veće iznenađenje nego snijeg zagrebačkoj zimskoj službi. Sumirao je cijelu jednu osobu u veliku masu celulita. Sjedim za tim stolom i mislim si: Fak ju konjino stara! Ja imam celulit! Znam da se to možda ne čini po ovim slikama, što mogu zahvaliti činjenici da su slikane prije Božića i kolača, i činjenici da je Filip Dizdar fotošop genije, ali imam ga. Znaš ko ga još ima, frende oronuli? Beyonce! Jel to znači da je manje najbolja na svijetu? Ne. Jel to znači da su sad šanse da općiš s njom naglo porasle jer ima nesavršenost?

Ne. Beyonce ima više osobnosti u gramu svog celulita nego ti u cijelom svojem biću. Ajmo dalje, znaš tko još ima celulit? Shakira. Eva Mendes. J.Lo. Svaka glumica u porniću koji moraš skrivat doma. Znaš tko još? Tvoja mama, nakupilo joj se dok te krivo odgajala. Kralj Leonida sigurno nije nateravao kraljicu Gorgo po Sparti i govorio joj da se ne vraća doma dok ne makne narančinu koru s nogu. Znaš ko je izmislio pojam narančina kora na nogama? Marketinška agencija u kojoj rade pederi i ženomrsci (protiv ovih prvih nemam ništa protiv), i posao im je uvjerit ženu da mora mrzit svoje tijelo. Žene imaju celulit, ne zato što su zle, nego zato što ga imaju, isto kao što muškarci imaju preuranjenu ejakulaciju. S razlikom da vas mi nećemo poslat po kremu od 1000 kuna kad vam se "prvi put ikad" dogodi.

"Do savršenih nogu u samo mjesec dana!"

Nigdje nema naslova u kojem piše: "Nauči francuski u samo mjesec dana!" - to želim vidjet. Al to nije važno, ako si na strani mog prijatelja kojeg ćemo odsad zvati Derekcija. Nije bitno znat odgovorit random Francuzu kojeg upoznaš vani kako se zoveš, uvijek možeš reć: "Aj no spik frenč, bat maj leg iz gud, no?" - to se cijeni. Postoji ona uzrečica koju koriste anoreksične manekenke da si pomognu u gladovanju: "Nothing tastes as good as skinny feels". Ništa nije toliko fino kao osjećaj mršavosti.

Je. Znaš kaj je? Pizza sa feferonima. Burek s jogurtom. Kebab. Pohano meso sa krumpir salatom. Janjetina. Makaroni za sirom. Palačinke s Nutellom i orasima. Rezanci s makom. Germknedle. Pekmez od šjliva. Coca cola. Bilo šta sa 4 sira. Cheeseburger iz kojeg ti cure umaci na sve strane, i izgledaš ko spartanac kad si gotov s njim. Tortille. Mousse od čokolade sa wasabijem. Maslinovo ulje na žlicu. Sve je finije od osjećaja mršavosti. To je ko da kažeš da je pranje poda bolji osjećaj od seksa. Nije. Ili je, ali onda imaš loš primjer seksa ili jaaaako dobro iskustvo sa pranjem poda.

Stavila sam sve na vagu

Koliko god volim jest u krevetu ko da sutra ne postoji, krenula sam na dijetu ovog vikenda, jer ne mogu zakopčat hlače koje su mi prošlo ljeto bile prevelike. Guglala sam Dukan dijetu, jer sam prošli tjedan srela frendicu koja je na njoj i fino se otopila. Bila sam na dijeti, u glavi, točno 3 i pol minute. Onda sam pročitala nuspojave: Loš zadah, umor i malaksalost, konstipacija. Sve to, da bi znala da će se nekom dušbegu možda dić na mene dok prolazim ulicom jer imam super noge? Ajmo ovak: Ja ću si kupit broj veće hlače, on nek si kupi neke tablete od puža od kojih se miču crvene pjege i poboljšava erekcija, i svi sretni i zadovoljni. Nakon 3 i pol minute dijete, odlučila sam: Ovu bikini sezonu ću se udebljat! Sve je prefino da bi mršavila. Kupila sam 2 kremšnite: Jednu sam pojela na početku kolumne, drugu ću sad, a možda si odem i po treću, jer su fine i zadovoljavaju me. I žute su, a žuta je hit ove bikini sezone.

Andrea Andrassy je Index Rouge cura koja pokušava balansirati između posla, fakulteta i karijere komičarke, ali pritom pronaći i frajera iz svojih snova. Naravno, u svemu tome nailazi na zapreke, poznate mnogim djevojkama.

Foto: Filip Dizdar, Ilustracija Index

Izvor: Index.hr

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj