Dnevnik gradske cure: Ljubav - na drogama

12/11/2013

Eeenivej, opet sam dobila mail koji pomaže meni i mojim jajnicima da budemo sretna obitelj i da si nađemo muža. Ako imaš problema, nemoj ih povjeriti dečku - glumi da si jaka. Muškarci ti to vole, neznalico

OĆEMO svi kolektivno tužit MP Thompsona jer nije zaustavio vjetar jučer? Mogli bi. Baš je gadno puhalo - na skali od 1 do 10, ovo je bio Žac Markić na steroidima. BTW Željka, hvala ti što podržavaš pokret Movember tijekom cijele godine.

Eeenivej, opet sam dobila mail koji pomaže meni i mojim jajnicima da budemo sretna obitelj i da si nađemo muža. Stisneš female na registraciji na mailu, i nema povratka - jednom do dvaput mjesečno dobijem upute kako se ukalupit u sretan život iz Ikeinog kataloga. Ovaj put je naslov bio: "How to be the perfect girlfriend" - jer, budimo realni, nakon diplome, postati nečijom savršenom curom je jedino što mi preostaje. Kliknem, jer imam miš (i znatiželjna sam) - i naletim na savjete koje je ili pisao černobilski maltezer sa poremećajem osobnosti, ili je Vjekoslava otvorila blog. Without further ado (da ne duljim, Ingrid), evo što savjetuju "stručnjaci" koji se zovu Nancy:

Šalji mu misteriozne poruke

O ovom sam već pričala, ali svaki put me iznenadi kako žene nagovaraju druge žene da budu misteriozne u porukama. Ja imam muški način dopisivanja - ak me nešto zanima, pitam. Ak me ne zanima, ne pitam. Kraj priče. Al evo, Nancy mi u mailu savjetuje da mu pošaljem zanimljivu poruku u kojoj ga intrigiram svojom misterioznom pojavom. I daje mi primjer, da ne bi ja SAMA slučajno išla pisat poruku: "Da sam ja duh iz svjetiljke, koje tri želje bi poželio?" - Nancy nemoj se ljutit, ali ti si luda. Ili to, ili si pojela pokvareno zelje i bulazniš. Prvo, ovo je užasno glupo pitanje. Lik kojem ovo pošaljem neće pomislit da sam misteriozna, nego histeriozna (znam da se ne kaže tak ali paše mi, šuti). Drugo, ni jedan muškarac neće iskreno odgovorit na ovo, jer je točan odgovor: 1. Seks 2. Analni 3. U troje i donesi mi sendvič nakon. To nitko neće napisat, osim možda one Napaljene pročelnice. I treće, ovo nije misteriozno pitanje. Misteriozno pitanje je: "Pogodi gdje sam ti stavila USB" ili "Ispitaj derivabilnost funkcije f(x)= x2+ 3 u proizvoljnoj fiksnoj točki x0∈R."

Zagrli ga kad god ga vidiš - to mu pokazuje da ti je stalo

Od tvoraca serije "Kako nabaviti sudsku zabranu pristupa u manje od 24 sata", stiže novi hit! Svaki put kad ga vidiš, zagrli ga ko da se niste vidjeli par mjeseci. Ako gledate telku i on ode po nove kokice - zagrli ga čim se vrati. Zagrli ga kad izađe iz wc-a, zagrli i laptop kad pričate na Skype. I za dvostruki efekt, zagrli mu grlo, girl. Nancy ja bi htjela imat tvoje droge.

Kada ste u društvu, poljubi ga u obraz - da zna da si njegova

Jer lako za to kad ste sami, onda je sve jasno, ali kad vas je malo više u društvu, možda ćeš zaboravit da si mu cura. Dešava se. Možda će i on zaboravit čija si i bit zbunjen ko Sanader kad mu čitaju stanje računa. Ne znam čije je ovo. Pusu mu daj, i sve je ok, kaže Nancy. Ne znam jedino kaj se desi ak mu je sestra slučajno u istom društvu i odluči ga poljubit. Al dobro, nije Nancy samoprozvana stručnjakinja, nećemo sad propitkivat njene savjete.

Nikad mu ne dopusti da pobijedi u igri "ja tebe volim više"

Volim te. Ja tebe više. Ok, hvala. Tak ja igram tu igru. Al Nancy kaže da krivo igram. Ona bi da on nikad ne pobijedi. NIKAD (sad ovo pročitaj opet u glasu Ursule iz Male sirene). Ta igra nije zajebancija. Uzmi slobodan dan, uzmi slobodan tjedan, daj otkaz ako treba, ali ti moraš ZADNJA reć da ti njega voliš više. Ako vidiš da ti ne ide, nemoj slučajno razočarat Nancy - omami ga Rohypnolom, arsenom, golim slikama Mirka Fodora (ne znam zašto ali ovo mi je prvo palo na pamet i znam da razmišljaš sad o tome, jel ti lijepo? Seeedmaaaa noć!), ali ti moraš biti zadnja. Jer svrha ljubavi nije ljubav, nego POBJEDA. Nancy to zna, a sad znaš i ti.

Stalno ga drži za ruku, tako zna da je tvoj

STALNO. Dok šećete parkom i natječete se tko koga više voli. Dok čačka zube nakon ručka. Dok piški, isto. I dok vozi. Dok spava. Dok je na poslu. Dok igra plejku. Ako slomi ruku, inzistiraj da vas doktor zagipsa zajedno. Ili ga drži za drugu ruku. Drži ga za ruku dok ga držiš za ruku, i istovremeno mu šalji misteriozne poruke o tome kako mora pogodit zašto ga voliš držat za ruku, i ne daj mu da pročita poruku jer bi to značilo da ti mora pustit ruku, pa se onda naljuti na njega jer ti nije odgovorio na poRUKU.

Pravi se da si jaka, čak i kad nisi

Nancy shvaća da ti je ponekad teško, ali isto tako shvaća da ne moraš zamarat svog muškarca tim problemima. On ima ozbiljnijeg posla, tipa pričanje sa drugim muškarcima o poslu ili prepričavanje situacije u kojoj je skoro spavao sa sestrom jer ga je poljubila u obraz neku večer. Ako imaš problema, nemoj ih povjeriti dečku - glumi da si jaka. Muškarci ti to vole, neznalico. I nemoj stat samo kod emocija, glumi da si jaka i onako općenito. Odnesi ormar na treći kat. Prevrni auto. Pomakni Željku Markić.

Opa, sad vidim - priveli su Nadana Vidoševića. NeNadano. Jel ovo pogrešan trenutak da priznam da sam na drugoj godini faksa imala crush na njega i da sam se odljubila kad sam osjetila da mu iz usta miriši po tužnim hobotnicama? Možda. Tako je to kad imaš 40 savjetnika, valjda svaki misli da će netko drugi savjetovat žvaku.

Andrea Andrassy je Index Rouge cura koja pokušava balansirati između posla, fakulteta i karijere komičarke, ali pritom pronaći i frajera iz svojih snova. Naravno, u svemu tome nailazi na zapreke, poznate mnogim djevojkama.

Foto: Filip Dizdar, Ilustracija Index

Izvor: Index Rouge

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj