Dnevnik gradske cure: Ko pod drugim jamu kopa Gangnam stajl!

23/04/2013

Ovaj naslov nema veze sa pričom, mislim možda i ima, ne razumijem riječi od Gangnam stylea.

Prije par tjedana sam pisala pismo svom imaginarnom budućem sinu, da ga uputim u skrivene tajne života i zlatnih lanaca. Sada je vrijeme da se obratim svojoj imaginarnoj kćeri, jer su šanse 50:50 da ću rodit žensko dijete. Ili sto posto, ako odlučim vjerovat ciganki koja mi je rekla da ću imat curicu i da će mi Bog dat zdravlja, što je jako puno informacija za 5 kuna koje sam joj dala.

Draga Ajvarka,

Prvo, oprosti zbog imena, ali morala sam. U osnovnoj školi sam imala curu koja se zvala Selena i svi dečki su plazili po njoj jer im je djelovala senzualno zbog imena. Osnovna škola je za šestare, kutomjere i sredstva protiv akni, i srednja isto. I faks. Ajvarku nitko neće htjet barit. Ili hoće - sad sam se upravo sjetila da muškarci obožavaju ajvar i da će te žicat da umoče svoj ćevap u tebe, zvat ćeš se nekako da te se boje, tipa Obveza. Ili Očuh. U životu ćeš upoznati puno muškaraca, i za neke od njih ćeš misliti da su super, a nisu. Evo ti lista onih koje bi bilo bolje izbjegavati:

Metroseksualac

Kad na obiteljskom ručku pokazuješ slike s vašeg prvog godišnjeg i netko kaže: Wow, koja predivna kosa, ne želiš da pričaju o tvom dečku. Osim ako drži kosu u ruci jer su ga uslikali taman nakon što je pokosio travu i stvarno je lijepa. Metroseksualac će se za izlazak spremati duže od tebe, bit će ljepši od tebe, i znat će da su ti cipele koje planiraš obuti passe. I potrošit će ti trake s voskom, što nije dobro, jer imaš moje gene.

Tatin sin

Općenito, izbjegavaj sinove. Sin od vlasnika ovog, sin od vlasnika onog, sin od sina od kćeri od lika čiji susjed ima psa koji piša u vrtu od vlasnika autokuće Kutnjak. Nemoj bit sponzoruša, jer je to glupo i ja ću ti dat dvjesto kuna ak me lijepo zamoliš. Ili neću, jer novac više ne postoji i nova valuta je šunka. Budi s likom koji vozi Golf 1, jer još uvijek dobro radi, i s likom koji vozi Porsche - al nemoj bit s njima zbog toga što voze, jer ću te natuć.

Mamin sin

Postoji razlika između tipa koji voli i poštuje svoju majku i zbog toga je dobar prema ženama, i lika koji ima 27 godina i mama ga još uvijek doji. Ovaj prvi je super, ovaj drugi je Norman Bates. Njegova mama najbolje kuha, njegova mama najbolje pegla košulju, i njegova mama najbolje zna kak mu se trlja mast od mentola na prsa kad je bubani i kašlje. Ostavi takvog lika prije nego te počne zvat Mama 2, jer hoće i bit će te strah. Ak mi ne vjeruješ, pogledaj film Psiho.

Dečko iz klade

Kuiš nakon šljakice si ide roknut kombinacije - 2 para na x, jedan na 1:0, i onda kad ga zadnji par sjebe za dva soma kuna će si roknut pivu na pripici-klu i zvat će da te pita kaj je za večeru. Za večeru je prekid. Nemoj bit s tipom koji troši cijelu plaću na kladionici jer je jednom njegov kompić okrenuo 12 somića laganini jer su koeficijenti bili do jaja. Jer realno, bit ćete uvijek u minusu i postoji opasnost da ćeš se okrenut životu alkohola, repriza Dadilje i minivala u salonu Bijesna Štefica. To nije lijepo i nisam ti plaćala zubara da bi tak završila.

Telefonski Džek

To je onaj lik koji ti se na telefon javlja sa: "Bok ljubavi", kad je sam, a kada je s dečkima se javlja sa: "Di si pico?" - što je užasan izraz osim ak te zove dostavljač capriciose i full ga dugo čekaš. Tip koji glumi gangstera pred frendovima je idiot. Tip koji se javlja jednako i kada je sam, i kada je s njima, je muškarac. I daj mi njegov broj.

Škrtac

Ekipa okreće rundu i taman kad je njegov red, mora ić doma? Lik koji ti na prvom spoju glumi da je zaboravio novčanik u Bosni i ne može do njega je škrt. Ak ti kaže: "Sorry, nisam pri parama" - sve ok, ali ako svaki put izmisli neku glupost zbog koje danas nema novaca, laže, i ne želi trošit novac kad možeš i ti.

Lik koji govori: "Jel znaš ti ko sam ja?!"

Moj bivši je volio to pitat nasumične konobare kad bi mu donijeli kavu koja mu se ne sviđa. "Nije mi napravija dobru kapučinu (i nepismen), iden mu objasnit ko san JA". A bio je lik s kvarta čiji roditelji ponekad zaborave tko je. Ak odgovor nije Kim Jong-un i imam rakete, nisi nitko. Uglavnom, muškarci koji se pozivaju na svoje ime da bi ishodili manji račun ili smeđiji smeđi šećer imaju male penise i glupi su.

Egocentrik

To je tip koji će vrlo često govorit: "Jel znaš ti ko sam ja?" - i sve ce se vrtit oko njega. Ti si diplomirala - nećete pričat o tome jer je on kupio nove cipele i sad će bit najljepši na sastanku koji si je sredio jer je najbolji. On je ovo, on je ono, ak već želiš bit s takvim likom, ciljaj visoko, hvataj Mišu Kovača.

Ljenjivac

Ljenčarenje je jedno, govorim o liku koji se ne želi ustat s kauča jer je baš sjeo prekjučer i prerano mu je to. Neće oprat čašu za sobom, neće nikad objesit veš, i s vremenom ćeš ga morat otkortljat do tuš kabine i oprat, jer mu se ni to neće dat. A bome ni neće htjet radit, što znači da ćeš ti plaćat račune sama, to možeš i bez dečka.

Ivan Pernar

Jer ćeš skuhat za večeru karfiol koji on ne voli, i umjesto da ga šutke pojede ili ne pojede, otići će na Trg i organizirat prosvjed protiv karfiola, potuć se sa svima i vikat da to više tako ne može.

Andrea Andrassy je Index Rouge cura koja pokušava balansirati između posla, fakulteta i karijere komičarke, ali pritom pronaći i frajera iz svojih snova. Naravno, u svemu tome nailazi na zapreke, poznate mnogim djevojkama.

Foto: Filip Dizdar, Ilustracija Index

Izvor: Index.hr

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj