Kako je bilo na snimanju Cosmo Man specijala?

25/09/2017

Znamo, teško je smisliti neki pametan tekst nakon što smo cijeli dan provele na snimanju sa seksi Ivanom Tandarićem, modnim dizajnerom dvojca kojeg obožavamo - ELFS. Nakon nekoliko dana došle smo k sebi i postavile Ivanu nekoliko suvislih pitanja – o stilu, predstojećoj reviji, uzorima... Ostalih osam hot frajera potražite u novom broju Cosma, točnije u specijalu Cosmo Man. Gledajte na vlastitu odgovornost jer fotke i video su jakooo hot!

Definiraj 5 najgorih modnih grijeha!

Preozbiljno doživljavanje mode je definitivno najveći grijeh jer je moda nešto što bi trebalo naš život činiti zabavnijim i veselijim. U modne grijehe bih još ubrojio biranje neudobne odjeće i obuće, slijepo praćenje trendova, kao i kategoričko odbijanje istih, nesklonost eksperimentiranju i neprimjerenost situaciji.

Koje komade smatraš da su 'must have' ove sezone, kako za žene, tako i za frajere?

Ovisi kakvo će biti vrijeme, količine padalina i temperatura zraka, hahaha. No osmijeh nikada ne izlazi iz mode!

Što misliš o muškoj modi danas?

Raznolikija je nego ikad prije; u vremenu društvenih mreža trendovi su postali univerzalni, što s jedne strane doprinosi uniformiranosti, no s druge strane i trendovi subkultura puno lakše ulaze u modni mainstreem.

g

Što bi volio češće vidjeti na frajerima?

Volio bih da opuštenije pristupaju odijevanju. Muškarci su generalno suzdržaniji po pitanju mode, što nerijetko graniči s nezainteresiranošću i zapuštenošću. 

Kako gledaš na to da isti high street brendovi po istoj cijeni nude kvalitetnije komade za frajere, nego za cure, barem kada su materijali u pitanju?

Ne bih se složio, vjerujem samo da to prati onu koliko para, toliko muzike, ali svjesno obavljamo takvu kupnju. Konzumerizam je generalno zeznuta stvar!

h

Pravo krzno - da ili ne?

Prepustio bih svakome osobno odabir. Poštujem argumente zagovornika, no razumijem i često emotivne napade protivnika. Čak i sam imam podijeljeno mišljenje, no nekako uvijek ostane na tome da je to sve dio hranidbenog lanca.

Traperice u kazalištu - da ili ne?

Zašto ne, živimo u društvu koje dopušta osobnu slobodu! No ukoliko postoji dress code, onda ga je pristojno poštivati.

Što će obilježiti novu ELFS kolekciju?

Novu kolekciju prvenstveno obilježava raznolikost, a sama kolekcija je rađena pod radnim nazivom Wild flower i sadrži određenu dozu drskosti u sebi. Naglasak je i dalje na ženstvenosti, no nudimo i neke buntovnije komade...

h

Postoji li nešto što ELFSI još uvijek nisu ostvarili, a voljeli bi?

Hvala Bogu da postoji, to su stvari koje te pokreću naprijed! Čovjek se dok je živ treba razvijati, usavršavati i prihvaćati novine. 

3 muška i 3 ženska komada koja bi, da možeš, zakonom zabranio?

Prvenstveno ono što ne priliči građi konkretne osobe! Od muških komada bih izdvojio kratke hlače do sredine lista, čarape koje nisu sportske, a da ih se nosi na kratke hlače i još po mogućnosti neke sandale na njih. Kod žena mrzim vidjeti grudnjak na haljini koja ima otvorena leđa - ako si već odabrala haljinu koja se nosi bez grudnjaka, ali je ti ne nosiš tako, ta haljina jednostavno nije za tebe. Ružno mi je vidjeti i neudobnu i nestabilnu obuću, a i nošenje suknji na hlače mi također nije nikad sjelo.

Trend ili klasika?

Kombinacija! Ključ dobrog odijevanja je poznavanje sebe i svojih potreba te od trendova uzimanje toliko koliko nas veseli, a ne da nas opterećuje.

h

Aktivni odmor ili ležanje pod palmama?

Ovo drugo još nisam doživio. Nakon ovogodišnjeg odmora tek mi je trebao odmor, hahaha!

Najbolji i najgori ulet koji si doživio?

Sigurno sam ja imao i gorih, ali napadnost mi je definitivno odbojna. Više padam na suptilni šarm i simpatičnost.

Da možeš u život vratiti jednog glazbenika, to bi bio?

Dalida, žena koja je bila pojam elegancije, profinjenosti i ženstvenosti. Uvijek besprijekorno dotjerana, s takvom lakoćom je vladala pozornicom da je po meni riječ diva sinonim za ovu tragičnu junakinju.

Tko ti je uzor?

Trudim se biti sam svoj uzor, donositi zaključke kroz iskustva, ne a priori ičemu vjerovati, već propitivati stvari, poštivati tradiciju, no prihvaćajući da je svijet stalno u promjeni i da je na meni kao i na svima drugima pokušati taj svijet učiniti boljim. Možda nećemo uspjeti, ali se moramo truditi!

g

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj