Kako dečki lažu?

20/11/2014

Istinite priče jednog lašca ili najvećeg šarmera u gradu zvanog Andrija. Naravno da smo slagali da mu je to pravo ime:)

“Počinjem lagati od ranoga jutra. Samom sebi pred ogledalom kažem: ‘Vidi se što si zgodan, komadi će te rastrgati.’ Pa curi ležerno uz prvu kavu kažem da ću danas imati još nekog posla poslije posla, a zapravo bih htio s dečkima otići na hokej. Znam da će se ona ljutiti isključim li je iz svoga slobodnoga vremena pa odlučujem lagati”, priznaje mi moj prijatelj Andrija.

“Onda sjednem u svoj rashodovani Kangoo pa se samoobmanjujem da je auto baš cool i da uopće ne troši puno benzina. Odgovaram na majčin poziv i obećavam joj da ću pokušati danas svratiti do nje ako ću moći, premda već znam da danas neću moći jer idem na hokej. I tako, još nisam ni zakoračio u ured, a već sam zagazio u laži.” Tajnici Višnji u prolazu će reći da danas baš blista, premda u sebi misli da Višnja pretjeruje s količinom svih mogućih boja na licu i kapcima i da je općenito pretjerano nakinđurena, poput božićnog drvca.

Slagat će nekom anonimnom agentu koji ga zove uime banke jer, po običaju, kasni s plaćanjem kredita, vedro će mu reći da plaća danas, najkasnije sutra. “Je, je, plaćam malo sutra. Novac od plaće ode za režije i život, čekam neke još neisplaćene honorare kojima ću riješiti dug banci. Što da ja sad agentu objašnjavam, kažem mu što želi čuti, kao da i ja ne bih želio platiti ratu sutra, dakle zapravo lažem i samom sebi. Čuj, što bih imao od toga da sam si ujutro u ogledalu isplazio jezik i priznao si da sam se otromboljio, da imam previše škembe, a premalo kose.

Da sam se onda odmah zakačio s curom, govoreći joj da poslije posla idem s dečkima na hokej, da majci nisam ostavio ni nadu da ću se ipak danas nacrtati kod nje, da sam Višnji rekao da bi bila zgodnija kad bi skinula pola kile viška šminke i tako dalje”, pita se Andrija. I za njega je laganje, čini se, kao i za većinu nas, jedna od najprihvaćenijih vlastitih mana, tj. slabosti.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj