Jesu li muškarci danas postali prosjaci ljubavi, kako tvrdi Beigbeder u novoj knjizi 'Čovjek koji plače od smijeha'?

07/06/2021

Izdvojili smo par ulomaka iz njegove nove knjige o kojima bi se dalo diskutirati do dugo u noć. A što vi mislite...

O seksu u 21. stoljeću

Znanstvena istraživanja najavljuju postupno nestajanje žudnje u 21. stoljeću. Mladi se ševe 25% rjeđe nego stariji. Octaveu to ne ide u glavu. On mora voditi ljubav svake večeri, to je imperativ o kojem se ne može raspravljati. Cijeli je njegov dan usmjeren prema seksu, sve ostalo nema nikakvu važnost. Octave je možda posljednji muškarac koji je tako odgojen. Posao nije važan. Izvanjski svijet služi samo da bi se uživalo. Cijeli mu se život vrti samo oko tog jednog jedinog pitanja: kako da večeras ne ostanem bez jebanja? Zamislite junaka u čijem cijelom životu nema drugog cilja. To zahtijeva silnu organizaciju: biti uvijek naočit, pristojno odjeven, naoružan prezervativima i Viagrom... Nekad se to nazivalo normalnim muškarcem danas se kaže "sex addict".

O seks fazama i obožavateljicama koje traže...

U seksualnom smislu moj je život imao tri faze: oskudica do dvadesete, obilje do pedesete i na kraju suša malo ublažena mojom slavom na zalazu. Ali ne doživljavam baš tu groupie, pijanu u deset navečer na Champs-Elysees. Marine je ili escort-girl u lovu ili youtuberica koja me pokušava uhvatiti u klopku, a sve snima statist skriven iza neke palme. Moram ostati nasmiješen, za slučaj da snimka ide uživo na Periscopeu.

O starim i novim metodama uleta

Kako bilo da bilo, upravo sam zapazio još jednu brinetu, daleko zamamniju, naslonjenu na šank. Zaljubim se po drugi put u deset minuta. Iskamčiti seks u Francuskoj 2020-ih postaje komplicirano. Ali to mi je zapravo bilo teško cijelog života. Kad sam bio tinejdžer, sramežljivost me paralizirala. Ljepotice sam promatrao s facom psa koji slini pred nekom kosti. Užasno sam se bojao predivnih djevojaka koje nikad neću imati. Poslije je slava ubrzala susreta, ali nikad sa zgodnom šutljivicom blago otvorenih usana i poluzatvorenih očiju koja bi se mogla usrećiti. A danas me #MeToo vraća onoj nemogućnosti s početka. Nema šanse da se obratiš nekoj ženi, a da ne ispadneš stoka.

O budućnost seksa (i seks igračkama)

Uvijek sa sobom nosi mali klitoridni masturbator, neku vrstu pumpice koja usisava dugme užitka i ženu, istodobno mehaničkom sukcijom i brzom vibracijom, dovodi do orgazma za manje od trideset sekundi. Muškarac je tu samo da na uho šapuće sočne opscenosti i predano ljubi kako bi užitak pojačao. Nije ni od kakve mehaničke koristi, služi samo za verbalna milovanja. To je, nema sumnje, budućnost muškosti. 

h

Frederic Beigbeder, "Čovjek koji plače od smijeha"

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj