Književnost

Glasanje je završilo! Hvala svima koji su sudjelovali, rezultate objavljujemo uskoro!

Jelena Kastaneti

kastaneti - 23 K

Ova rođena Slatinčanka iza sebe već ima zbirku pjesama ‘Bez povratka’ te roman ‘(Moj) Dnevniče’, a uskoro izlazi i njezina treća knjiga. Osim što aktivno piše, iza sebe ima i sportsku karijeru - višestruka je hrvatska prvakinja u hrvanju te se natjecala i u powerliftingu. Voli tratinčice, zelenu boju i istinski je sanjar kojemu se srce smije kada mašta koju ona ispisuje dotakne stvarnost onoga koji čita. Omiljeni joj je naslov "Kradljivica knjiga", iako i "Mali princ" zauzima ogromno mjesto u njenom srcu.

Karla Zelić

superbabekillah - 6,3 K

Reperica, pjevačica, spisateljica tekstova, kreativna, poetična i estetična u isto vrijeme. Izražava se kroz modu, pisanje, a uskoro i glazbu, balansira između raznih načina izražavanja i traži se kroz sve navedeno. Bori se protiv stereotipa i predrasuda, voli pričati i pisati o temama o kojima se većina ljudi ne usudi, a ono što je motivira je pokušaj da barem svojim mikrokozmosom i primjerom inspirira ljude oko sebe da budu što jesu. Superbabekillah je alterego koji si je nadjenula jer smatra da je snažna žena istovremeno ranjiva i hrabra, koja prkosi očekivanjima društva i hrabro živi svoju priču, koliko god to nekada bilo teško. 

Tea Matanović

tea_matanovic - 9,6 K

Tea je dramaturginja u nastajanju. Prije dramaturgije studirala je modni dizajn, marljivo radi još od svojih tinejdžerskih dana, a često se za nju može čuti kako frajeri sanjaju o tome da budu s njom, dok druge žene sanjaju da budu poput nje. Izrazito elokventna, načitana, britka, uspješna, čini se, u svemu čega se primi - svira klavir, pjeva, pleše… Osim dramaturgijom, bavi se i scenografijom i kostimografijom, a ponekad i sklada glazbu.  Osim toga, krasi je i fantastičan smisao humor pa tako za samu sebe kaže kako osim alergije na gluten ima i onu na samu sebe te kako voli sve što joj šteti; cigarete, šećer, neuzvraćene ljubavi.