Taylor Swift: "Život može biti romantičan i ako niste u romansi"

13/05/2015

Taylor Swift se preselila u New York, doživjela je feminističko prosvjetljenje i trenutačno je uopće ne zanimaju veze. Pred vama je nova Taylor!

Priznajem - kada vozim i kad zasvira “Blank Space”, odvrnem je do daske. A i “Shake It Off”... I onda pomislim da mi je netko prije, recimo, nekoliko godina rekao da ću se potpuno uživjeti u neku pjesmu Taylor Swift, nasmijala bih mu se u lice (country, hej?!). Ali, žao mi je, sve drage obožavateljice One Directiona, ova cura mi se svaki dan sve više sviđa. I ne samo njezina, sada pop, glazba, nego i njezini stavovi. Kao bivša serijska dejterica, mogu reći da sam u puno zrelijoj dobi nego što je Taylor sada shvatila ono što je nedavno tako zgodno rekla:

“Naučila sam da to što ti je netko sladak i želi hodati s tobom nije dovoljno dobar razlog da žrtvuješ vlastitu neovisnost.” Taylor, slažem se! Ma kako Taylor znala dobro opjevati sve svoje ljubavne boli, prekide i izgubljene ljubavi, nikad ne navodi ime (iako smo svi sigurni da onaj sanjarski pogled kao u Jamesa Deana pripada Harryju Stylesu iz One Directiona;).

Kad smo već kod njezinih ljubavi, ako se pitate je  li netko sad u njezinu srcu, odgovor je: NE! Jer, pita se Taylor, kako bi netko mogao podnijeti pritisak veze s osobom koja ne smije izaći iz kuće bez tjelesnih čuvara ili koja ne može ući u restoran a da svi gosti ne uzmu odmah mobitele i usmjere kamere prema njoj.    

“Jedino što mi se čini prihvatljivo u ovom trenutku jest da nemam vezu. A život može biti romantičan i ako niste u romansi. Sada sam sretna i sviđa mi se ovako.” Svoje lijepo razdoblje slobode Taylor Swift proživljava u New Yorku, u luksuznom penthouseu s čarobnim pogledom te uz susjede Stevena Soderbergha i Orlanda Blooma. Kakav uspjeh za djevojku iz Pennsylvanije!

Dvostruka mjerila  
No zašto si ova uspješna 25-godišnjakinja ne bi priuštila sve što može? Ona je najmlađa autorica pjesama koja je ikad potpisala ugovor sa Sonyjem (imala je 14), iza nje su četiri multiplatinasta albuma i skupila je gomilu Grammyja. Ah, i gomilu prijateljica (sorry, Katy Perry, krenula je dalje) – Lorde, Karlie Kloss, Lena Dunham... Pitate li se možda o čemu pričaju te slavne cure kad si naruče kavu?

“Sve češće imamo feminističke teme i razgovaramo o tome kako još postoji nejednakost između žena i muškaraca. Pitamo se zašto je zabavno i seksi kad dečko niže ljubavnice i ostavlja ih, a kad djevojka u osam godina ima četiri dečka, na internetu je nazivaju ­droljom.”

Ponosna feministkinja
Zanimljivo, prije je odbijala odgovarati na pitanja o feminizmu jer se bojala da će time odbiti muške fanove. No sada se s ponosom naziva feministkinjom.  Za nju je feminizam želja da žene imaju jednake šanse kao i muškarci: “Ne razumijem kako se itko može opirati tome.”

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo