Zašto ne bi smjeli preskočiti jutarnje tuširanje?

23/01/2017

Pretvorite tuširanje u jutarnji ritual s kojim ćete probuditi vlastitu energiju u tijelu i spremno ‘uskočiti’ u svakodnevnu jurnjavu

Nema ništa ljepše od ljenčarenja u krevetu ujutro kada se probudimo. Mogli bi satima sporo se prebacivati s jedne strane na drugu, lagano se rastezati i zaboraviti na svakodnevne obaveze.

Eh, kada bi bar tako mogli!

Umjesto toga vjerojatnija je slika kako ujutro bijesno bacamo budilicu, jedva se ustajemo i sanjivo teturamo do kupaonice. Za one koji se posebno teško bude ujutro nema drugog rješenja od hladnog tuša!

Probudite vlastitu energiju

Tuširanje na početku dana probuđuje energiju i cirkulaciju, sasvim nas otriježnjuje i osvježava, pa orni krećemo u novi dan. Jutarnje tuširanje ima pravo terapeutsko djelovanje, a naizmjenično tuširanje toplom i hladnom vodom, pod snažnim mlazom vode koji nas masira, toliko pojačava krvotok da se u trenu osjećamo poletno i osvježeni. Preporuča se da se nakon mlaza tople, tuširajte mlazom hladne vode i to naizmjenice ponovite nekoliko puta. Krenite s mlazom tuša prvo od stopala pa polako prema gornjem dijelu tijela.

Na taj ćete način ‘tjerati’ krv prema srcu i ubrzavati cirkulaciju. Dok jednom rukom pokrećete tuš, drugom se trljajte kružnim pokretima lufom ili četkom za tijelo i dodatno potičite tijelo da proizvodi vlastitu energiju.

Naizmjenično toplom, pa hladnom vodom

Pojedini stručnjaci preporučuju da tuširanje toplom vodom traje 3 minute, a zatim da se pola minute tuširate hladnom vodom, što bi trebalo ponoviti 2 do 3 puta.
Nakon tuširanja dobro se istrljajte ručnikom, također od periferije prema srcu. Na kraju ćete osjetiti vidljive rezultate – nestalo je pospanosti i tromosti, pa puni elana možete krenuti u nove radne pobjede.

Elle.hr

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj