Muškarci tijekom seksa najviše gledaju u ovaj dio ženskog tijela

05/12/2017

Tko bi rekao?!

Ovo je doista neočekivano: prema nedavno provedenom istraživanju, kada muškarci gledaju u žensko tijelo tijekom seksa, unatoč uvriježenom mišljenju, pogled najduže zadrže na ni više ni manje nego − licu! Lice je i ono što prvo pogledaju, a tek se onda upuštaju u proučavanje ostatka anatomije. Istraživači pretpostavljaju da se muški pogled zadržava na licu upravo zato što se na njemu najbolje vidi je li partnerica uzbuđena, odnosno, doživljava li možda orgazam.

Lijepo je znati da oni uživaju u našem užitku, ali nije baš jednostavno opustiti se pri pomisli da nas netko pažljivo promatra, zar ne? Svaka se od nas u životu barem jednom zapitala: izgledam li glupo kada svršavam/pružam oralni seks... Mnoge žene upravo zbog toga vode ljubav u mraku, dok druge − žmire!

U trenutku orgazma krv navire u obraze, a mišići se napinju i grče pa su oči i usne naizmjenično zgrčene i posve opuštene. Uostalom, pogledajte njega pa će vam sve biti jasno. Da, može izgledati smiješno. Ali razmislite volite li svog partnera manje samo zato što u trenutku orgazma pravi smiješnu grimasu? Ili vam je drago što ste mu priuštile takav užitak? E pa, i njemu je drago kada vidi da vi uživate. I sigurno ne misli da izgledate smiješno ili blesavo, nego je ponosan − i na sebe i na vas.

Evo 3 praktična savjeta kako da se prepustite i uživate − do kraja!

1. Duboko dišite

Duboko disanje pomaže nam da ignoriramo vanjske utjecaje i usmjerimo se na sebe, izoštrimo svoja osjetila i opustimo se. Ako vam je mozak preplavljen osjećajima, bit će vam teže baviti se mislima o svom izgledu.

2. Radite što i on

Bacite pogled na njegovo lice − možda žmiri i stišće usne, a možda vas gleda otvorenih usta. Izgleda li kao da razmišlja? Vjerojatno baš i ne. Onda nemojte ni vi. Ako vam je lakše, prebacite kosu preko lica i potajno ga špijunirajte.

3. Nemojte gušiti uzdahe

Dajte mu do znanja kako se osjećate − verbalno ili neverbalno. Vaši su uzdasi njegovom uhu najljepši zvuk. A možda inspirirate i susjede.

 Foto: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo