Je li im premalen? I što žene doista žele od muškaraca

13/03/2013

"Je li premalen", pitaju se mnogi muškarci. Prosječan penis nije toliko velik kao što se može vidjeti u pornićima. Je li ženama dužina doista bitna? Ili je možda bitnije nešto drugo?

s

Mnoge frajere brine je li njihov "najbolji komad" adekvatne veličine. Često imaju kompleks manje veličine jer pornografski filmovi u pravilu pokazuju natprosječno obdarene pastuhe. Slična stvar događa se i ženama - uspoređuju svoj izgled s besprijekornim tjelesnim proporcijama vrhunskih svjetskih modela.

Kad je riječ o muškoj alatki, tome je pridonio i američki seksualni terapeut dr. Bernie Zilbergeld koji je u svojoj knjizi "Model iz mašte" opisao idealan penis: "Dugačak je pola metra, tvrd je poput čelika i svaku će ženu izbaciti iz cipela!" Upravo zbog takvih ideala sve je veći trend odlaska pod nož i povećavanja penisa (osobito kod muškaraca u Americi i nekim zemljama zapadne Europe). Je li to doista potrebno? Koliko je ženama zaista bitna dužina? Ili su im zapravo neke druge stvari mnogo, mnogo važnije?

Čisto biološki, prava kemija između muškarca i žene mora postojati. Idealan par je onaj koji se može dobro - namirisati! Mirisi koje izlučuje imunološki sustav je presudan jer tako možemo doslovno namirisati je li partner zdrav. To je evolucijski program koji nam pokazuje da je moguće zdravo potomstvo.

Osim toga, čisto vizualno, postoje mnoge druge stvari važnije od visuljka među nogama: primjerice, gledamo kako se dečko smije, kakve su mu oči, tijelo... A što se tiče unutarnjih vrijednosti, gledamo karakteristike poput vjernosti, brižnosti, predanosti i slično.

Što žene doista žele mnogim je muškarcima nedokučivo. Sigmund Freud je izjavio: "Nakon tridesetogodišnjeg istraživanja još nisam shvatio što žene doista žele!" A sve je tako jednostavno: čak im i napišemo! Osim toga, zar ne tražimo gotovo iste stvari kao i oni?!

A da se neki iskompleksirani frajeri ne živciraju previše zbog dužine penisa, donosimo podatke za EU: prosječna dužina penisa u EU je 14,27 centimetara. Na prvom su mjestu Francuzi sa 15,48 cm, a na posljednjem Grci sa 12,18 cm! (Prema nekim istraživanjima, Hrvati su sa 14,77 cm iznad europskog prosjeka.)

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo