Besmisleni detalji iz '50 nijansi sive'

11/11/2014

Koje jednostavno nismo mogli ne zamijetiti...

1. Komuniciranje putem e-maila. S obzirom na vrijeme u koje je smještena radnja, a koje je debelo nakon dial-upa, AOL-a i ludila 96.-te, malo nam je teško povjerovati da ne komuniciraju putem Gchat-a. Ili iMessage-a. Ili Facebooka.

2. Odrasla žena koja svako malo u glavi vrti 'double crap'. To jednostavno nitko ne govori!

3. Opsesija brojenjem mjesta. Ili Anastasia ima značajan opsesivno kompulzivni poremećaj ili... 'Moderan stol od tamnog drveta za kojim bi komotno moglo sjediti šestero ljudi.' ili 'Na desnoj je strani impozantna sofa U-oblika na kojoj komotno može sjediti desetero odraslih ljudi.' Tko još tako razmišlja?

4. Nedostatak iščuđavanja. Na primjer u trenutku kada Grey prati ženu pomoću softwera i signala njezinog mobilnog telefona nakon što ga pijana nazove. Svatko normalan bi od takvog manijaka pobjegao glavom bez obzira...

5. Nevjerojatno liječenje mamurluka. Ako je vjerovati Christianovim metodama, jedna čaša vode prije spavanja spasit će vas nesnosnog mamurluka. E da smo to barem znali ranije...

6. Diskriminatorni poslodavac. Da doista postoji netko tko zapošljava ne samo žene, nego isključivo super zgodne plavuše, novinari i odvjetnici bi ga pojeli živoga i rastezali po sudovima i naslovnicama kao žvakaću gumu. Uz protestirajuće plakate o poslovnjaku Hitleru koji zapošljava isključivo Arijevke!

7. Neobična veza bez obveza. Iako se Christian ne želi vezati i ne želi ozbiljnu vezu, on ipak upoznaje majku svoje ljubavnice. Da on stvarno želi samo fu*k frendicu, ne bi on ni prismrdio ni njezinoj obitelji, ni prijateljima...

8. Christian Grey aka Don Draper. Mama mu je bila drolja i ovisnica o cracku, imao je teško odrastanje, a onda je odjednom postao supercool i bogat i prezgodan. Baš kao i Don!

9. Prezivaju se 'Grey' i 'Steel'. Zar svarno??!

10. Neobično ime za spolovilo. Ona svoju vaginu naziva 'my sex' i priča o svojoj 'unutarnjoj božici'. Tko vaginu zove nekim tako blesavim nadimkom? Reci vagina kao i sav ostali svijet! I kakve su to pizdarije o unutarnjoj božici?!

11. Čistačica u crvenoj sobi. Koliko samo naplaćuje za čišćenje tog nereda?

12. Anti sponzorstvo. Anastasia kao nije tip žene koja pada na frajerov novac. Ali rado prima poklone - Blackberry, auto i laptop. Blackberry? Koji to mladi frajer poklanja Blackberry??!

13. Orgazam na zapovijed. Dakle, bez obzira na to koliko frajer bio brutalno zgodan i koliko nevjerojatan seks bio, nitko ne doživljava orgazam na zapovijed! Mi nismo roboti! Mi ljudi!

14. Orgazmični dodiri. Orgazam kao posljedica stimulacije bradavica i isključivo stimulacije bradavica? Možda je i moguće. Ali da to uspije ženi s nula seksualnog iskustva. NITKO nije toliko dobar!Photo credit: Profimedia 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj