7 nepisanih pravila o seksu

23/08/2016

Vjerujemo da neke stvari jednostavno nije potrebno spominjati, naglašavati ili napisati, ali mi ipak jesmo.

Nema sumnje – seks je jedna od najboljih stvari na svijetu i, iako nastojimo s partnerima komunicirati ne bi li iskustvo za oboje bilo najbolje moguće, o seksu se i dalje ne raspravlja onoliko koliko bi se moglo... a možda i trebalo. S time na umu, pripremili smo sedam seks pravila koje se bojimo izreći na glas.

1. Nemojte biti nestrpljivi. Drugim riječima, rečenica: „Koliko još?“, ili: „Jesi li ti uopće blizu?“, ne dolazi u obzir. Osim ako tražite rečenicu koja će vas, poput tipke „reset“ vratiti na početak, a možda i potpuno prekinuti sve što radite.

2. Zdravlje prije užitka. Seksualna higijena itekako postoji i itekako je važna. Drugim riječima, ne kombinirajte analno i vaginalno osim ako ste se zaželjeli neugodnih infekcija.

3. Samo zato što nije „ne“, ne znači da je „da“. Ako nekome određena radnja stvara neugodu, tu se cijela priča zaustavlja. Naravno da o tome možete razgovarati kasnije, ali nemojte stvarati pritisak.

4. Dečki, budite obzirni i nakon seksa. Ne, ovog puta ne pričamo o dugim razgovorima o emocijama. Bit ćemo direktni – ne brišite svoj penis o njezine zavjese. Niti jastuk. Niti plišanog medvjedića!

5. Potrudite se ne pokvariti trenutak. Kad je riječ o seksu, postoji i previše tihih ubojica libida. Nemojte biti jedan od njih. Kad vam ona kaže: „Nemoj prestati“, vi nemojte nastaviti s: „Hajde, hajde, de!“ Da, smiješno je, ali ne u trenutku kad očekujete orgazam.“

6. SLUŠAJTE svog partnera kad vam kažu što vole/mrze/žele/žele manje. Aktivno ih slušajte i učite na svojim greškama. Nemojte biti onaj frajer:

Ona: „Da, da, tako, nemoj prestati!“

On: *mijenja intenzitet i ubrzava*

Zašto? ZAAŠTO?! Pa-pa, orgazam.


7. Sve što u sebi ima riječ „analno“ zahtjeva upozorenje. Ne pokušavajte ispitati teren prstima ako to već niste učinili. Ne gurajte prste (niti nešto drugo) nigdje gdje niste sigurni imate li slobodan prolaz.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo