6 namirnica za snažniji libido

29/08/2013

Osjećate da vam je libido u opadanju? Cosmo vam predstavlja šest namirnica koje će vam osigurati strastvene noći

Ostrige. Možda zvuči kao klišej na temu afrodizijaka, ali ostrige su prepune cinka, minerala koji povećava lučenje testosterona. Aha, one će stvarno raspaliti vašu požudu!

Crno vino. Da, od njega ćete se početi osjećati pomalo zločesto, ali crno vino sadrži i resveratrol, antioksidans koji pospješuje krvotok i ubrzava cirkulaciju prije i tijekom seksa.

Lubenica. Ovo povrće obiluje citrulinom, uključujući i sjemenke, koji utječe na povećanje količine azot-oksida u organizmu. To opušta krvne stijenke i ubrzava cirkulaciju pa ćete se brže uzbuditi.

Šparoge. Osim što izgleda primamljivo, šparoga sadrži vitamin E koji pomaže tijelu u stvaranju hormona kao što je testosteron i estrogen, koji stimuliraju rad reproduktivnih organa.

Čokolada. Kakao sadrži kemikaliju feniltilamin, koja nam pomaže da se osjećamo ispunjeno, sretno, opušteno i uzbuđeno, što uvijek dobro dođe kada je seks u pitanju. 

Ljute papričice. Kapsaicin, kemikalija koja se nalazi u ovim ljutim mališanima, pospješuje cirkulaciju pri stimuliranju živčanih završetaka pa ćete osjećati snažnije uzbuđenje.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo