5 savjeta kako napraviti seks oazu od vaše spavaće sobe

14/02/2019

Vaš vodič kroz seksualni feng shui

Plava ili crvena?

Plava se, iako je hladna boja, često povezuje sa senzualnošću, intimnošću i dubinom (jeste li gledali možda "Blue Is the Warmest Color"?) pa nije rijetkost da vam netko predloži da ako želite stvarno dobar seks do kraja svog života obojite zidove spavaće sobe u plavo ili ju barem ispunite plavim detaljima. Plava zaista je senzualna i to nije toliko loša ideja, ali prije nego što se zatvorite u plavu špilju do kraja svog života, ipak razmislite o toplijim nijansama. Ipak, izostavite crvenu, koja iako ju percipiramo kao boju strasti, se često viđa u restoranima s razlogom - navodno potiče apetit više nego želju za seksom. To ne želite, zar ne? Zato je najbolje odabrati neutralne i smećkaste nijanse pomiješane sa zlatnom, da biste dobili optimalno topao i seksi ugođaj u vašoj spavaćoj sobi.

Uložite u posteljinu

Nije puno potrebno da iz običnog kreveta napravite super seksi i udobnu utvrdu za ispunjavanje vaših tajnih fantazija. Dovoljno je da kupite kvalitetnu posteljinu u toplim tonovima (kada kažemo kvalitetnu, mislimo da se radije odlučite za materijale poput lana ili pamuka, nego poliester ili jeftini saten) i nekoliko ukrasnih jastučića i već će sve izgledati puno privlačnije. Ipak, nemojte pretjerati s jastucima - mora ostati mjesta i da se vi legnete u krevet.

Ne zaboravite osvjetljenje

Kupite jednu od onih svjetiljki na kojima možete ugađati svjetlost ili, ako nemate novaca za ulaganje u novo osvjetljenje, možete jednostavno prebaciti neki poluprozirni materijal (pogađate, u toploj boji) preko postojeće svjetiljke da dobijete intimniji ugođaj (obavezno pazite da ništa ne zapalite). Možete i ugasiti svijetla i nježno osvijetliti prostoriju svijetlom svijeća (ali opet, pazite da se ne zapalite!).

Uklonite sve nevezano za seks

Ok, ne doslovno, znamo da bi to praktički nemoguće, ali pospremite dječje igračke ili stvari koje vas podsjećaju na posao. Puno je teže koncentrirati se na romantiku, ako ste okruženi podsjetnicima na obveze (poslovne ili obiteljske). Odlično je rješenje za to sanduk na dnu vašeg kreveta u koji možete jednim pokretom istresti sav nered s kreveta (po mogućnosti onako kako u filmovima pometu papire sa stola prije seksa u uredu). Također je dobro da svatko ima svoj ormarić pokraj kreveta (osim što pridonosi osjećaju ravnoteže u vezi, to je dobro mjesto da pohranite kondome, lubrikant i seksi igračke).

Nemojte napraviti ovu čestu pogrešku

Fokus bi vaše spavaće sobe trebalo biti vaše seksualno utočište - vaš krevet. Zato izbjegavajte naglašavanje jednog od zidova vaše spavaće sobe drugom bojom ili na neki poseban način. Jedino što treba mamiti poglede u toj sobi ste vi polugoli na vašem preseksi krevetu.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo