5 razloga zašto bi se češće trebala igrati sama sa sobom!

25/11/2018

Zašto se ne poigrati svakog dana? Kada pročitate ove argumente, htjet ćete to više no ikad...

1. Znate li koliko je masturbacija stvarno zdrava? Svi znaju za korist Kegelovih vježbi, no malo tko zna da je i masturbacija itekako zdrava. Naime, orgazmi pomažu održavati zdravlje i snagu vaših mišića zdjeličnog dna, a što preventivno djeluje na pojavu urinarne inkontinencije i općenito problema sa spolnosti. Osim navedenog, jačanje mišića koje razvijamo masturbacijom pomaže i pri oslobađanju grčeva tijekom menstruacije. 

2. Muči vas nesanica? Masturbacija i tu pomaže! Poznat vam je onaj osjećaj kada se nakon seksa jednostavno želite opustiti, zatvoriti oči i uživati drijemajući. Te želje povezane su s oslobađanjem endorfina koje se događa prilikom postizanja orgazma, a koji pospješuje duboki san. Odlična vijest je da isti osjećaj možete postići masturbiranjem i postizanjem orgazma, sami.

via GIPHY

3. Izgradite samopouzdanje i (za)volite samu sebe kako bi vas voljeli i drugi. Poznavanje vlastitog tijela može biti nevjerojatno osnažavajuće, a što budete samopouzdaniji, to ćete biti zadovoljniji sobom i svojim vezama. Ako ste sramežljivi, krenite od jednostavnog upoznavanja svog tijela ispred ogledala.

4. Još bolji seks s njim. Mnogi smatraju kako osobe koje koriste vibrtore i druge igračke prilikom masturbacije imaju problema s postizanjem orgazma tijekom seksa s drugim ljudima, no stručnjaci su se složili kako bilo kakve igrice sa samima sobom samo jačaju spoznaju što nam najbolje odgovara te nam otvaraju vještine suptilnog sugeriranja naših želja partneru. A kad se to sve skupa zbroji znači bolji seks.

5. Još zdraviji = još sretniji vi! Srčana oboljenja najčešći su uzrok smrti među ženama, a redovitu tjelovježbu lakše je zamisliti nego redovito prakticirati. Dobra vijest je da i masturbacija može pokrenuti kolanje krvi, a mnoge su studije pokazale da su upravo žene koje doživljavaju mnogo orgazama (što same, što s partnerom) manje sklone srčanim oboljenjima i dijabetesu tipa 2. Pa živjele! ;)

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo