3 stvari koje svaka djevojka treba napraviti nakon odnosa

24/09/2015

Skrećemo pažnju na stvari koje bi svaka od nas napraviti nakon što se akcija završi.

Nije samo važno kako će proteći seksualni čin, već i ono što slijedi nakon njega! Pogrešna rečenica ili postupak nakon dobre avanture među plahtama može nanijeti veću štetu nego što ste i mogle zamisliti. Opustite se i pročitajte što je poželjno raditi nakon što završite sa seksom.


Idite u WC, ali samo ako STVARNO imate potrebu za mokrenjem

Sigurno ste čuli da odlazak u toalet odmah nakon seksa može pomoći u sprječavanju urinarnih infekcija, jer mokraća uklanja bakteriju escherichiu coli koja je možda tijekom seksa krenula u vašu mokraćnu cijev. Po mišljenju liječnika, ovo je mit jer ne postoje studije koje su to dokazale.

Prema tome, ako nemate potrebu za mokrenjem odmah nakon odnosa, ne trčite u kupaonicu jer čekanje od dvadesetak minuta ili duže neće povećati rizik od urinarnih infekcija. Umjesto toga, ostanite u krevetu i pratite sljedeći savjet.


Vratite film i podsjetite se što se upravo dogodilo, u sebi... a onda naglas

Proživite u svojoj glavi događaje koji su se u pravo dogodili od početka do kraja. Ako je seks bio dobar, pokušajte se prisjetiti što je to što ga je učinilo takvim, a onda recite partneru koji pokreti su vam se svidjeli. To je najbolji trenutak razgovarati o tome kad su utisci još svježi, ali ako doživljaj seksa i nije bio najbolji, bolje je da o tome razgovarate kasnije. Još jedna stvar koja će poboljšati vaš seksualni život je apsolutno razmjena nježnosti i maženje nakon seksa, a studije su pokazale da parovi koji to prakticiraju imaju kvalitetniju vezu i više uživaju u seksu.


Zabilježite koji osjećaj bola vam prija, a koji ne

Ponekad osjećamo bol tijekom seksa, a dvije najčešće neugodnosti uzrokovane su ili suhoćom rodnice ili dublji osjećaj koji može biti prouzrokovan konstipacijom ili grčem mišića. Razlog može biti i ako partner "udari" u jedan od jajnika koji su posebno uvećani tijekom ovulacije. Ipak, bol prilikom svakog seksualnog odnosa nije normalna pojava, pogotovo ako osjećaj boli traje nekoliko sati i u tom slučaju najbolje je porazgovarati s liječnikom jer to može biti znak ozbiljnijih problema poput cista na jajnicima, fibroida i jako rijetko raka.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo