10 stvari koje vas sprječavaju da svršite

07/02/2019

Neke su od njih, u najmanju ruku, neočekivane

U zadnje vrijeme ne možete doći do orgazma? Nikada dosada niste svršile? Ovo su stvari koje vas sprječavaju da se prepustite užitku...

Previše sjedite

Nekoć, kada biste "zagrijale stolicu" to bi veselilo vaše roditelje i nastavnike. Danas činjenica da ste većinu dana prikovani za radni stol, možda veseli vašeg šefa ili šeficu, vaš novčanik, ali ne i vašu vaginu. Ili bolje rečeno, vaše zdjelične mišiće. Kada puno vremena provodite u sjedećem položaju, oni se skraćuju, što može dovesti do polova u zdjelici, ali i do toga da vam je teže postići orgazam.

Ne govorite svom partneru što želite

Jednako kao što vi niste u stanju pročitati njegove misli (Iako priznajte da biste ponekad voljele), ne može ni on čitati vaše. Stoga, ako šutite o tome što vas uzbuđuje, teško da ćete doći do orgazma. Možda je dovoljno da mu nekim suptilnim zvukom date do znanja kada uživate, ali ako nije, nemojte se ustručavati direktno mu predložiti što bi mogao bolje.

Nosite visoke pete

Ne samo da su neudobne, već učestalo nošenje visokih potpetica može deformirati vaš psoas mišić (to je mišić koji povezuje lumbalnu kralježnicu i bedrenu kost). Kada su vam ti mišići istegnuti od cjelodnevnog hodanja u petama, "poruka" o seksualnom uzbuđenju ne može doći do vašeg živčanog sustava.

profimedia-0319665608

Ne pijete dovoljno vode

Opće je poznato da je važno piti dovoljno vode dnevno (sjećate se onih 8 čaša vode na dan?), ali osim što je to dokazano dobro za vaše zdravlje, bitno je i za vaše orgazme. Naime, osjetljivom je tkivu vaše vagine nužna tekućina da bi se moglo navlažiti dovoljno da postignete orgazam. Budući da alkohol zapravo dehidrira, to se ne računa kao tekućina koja će vam pomoći u tome. Štoviše, ako ste pili prije seksa, popijte čašu ili dvije vode prije.

Pretihe ste

Nije svaka od nas Samantha, koja može bez srama "pustiti glas" tijekom seksa, ali znanstveno je dokazano kako je vokalizacija užitka važan faktor na putu do orgazma, posebno za žene. Što se više uživite u trenutak, veća je vjerojatnost da ćete svršiti.

Pijete lijekove

Lijekovi za tlak, antidepresivi i kontracepcijske pilule su najčešći krivci, ali zapravo se radi o svim lijekovima koji povećavaju doze prolaktina (hormona koji smanjuje libido) u tijelu. I antihistaminici vam mogu otežati da svršite jer bi moglo doći do suhoće zbog koje seks postaje neugodan.

Zaboravili ste otići piškiti

Već smo pisali o tome kako je dobro piškiti poslije seksa, kako biste izbjegli infekciju, ali ako ne odete na WC prije seksa, a trebali ste, to će vam u potpunosti onemogućiti orgazam.

profimedia-0257564182

Preniska vam je razina oksitocina

Oksitocin je hormon koji je zadužen za osjećaj dobrog raspoloženja, ili "feel good" hormon. Kao takav, ide ruku pod ruku s orgazmima. Ako vaše tijelo ne proizvodi dovoljno oksitocina, to vam može otežati da svršite. Jedan je od glavnih uzročnika manjka tog veselog hormona, pogađate, stres. Ipak, za to ima lijeka, dokazano je kako učestalo razmjenjivanje nježnosti s partnerom povećava razine oksitocina.

Ne samozadovoljavate se

Ne samo da samim tim činom možete postići orgazam,već je dokazano da redovita masturbacija povećava mogućnost orgazma s partnerom. Lakše vam je opustiti se, a i bolje znate što vam odgovara, ako i sami eksperimentirate.

Bojite se izgubiti kontrolu

Šećer na kraju, glavni razlog zašto neke žene misle da ne mogu svršiti. Odbijaju se prepustiti užitku. Ako vam se noga počne trzati, ili se počnete tresti, nemojte to pokušavati zaustaviti. Prepustite se tom osjećaju i ne brinite, nećete potpuno izgubiti kontrolu nad svojim tijelom ako se malo opustite.


Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo