Dečko me fizički i verbalno zlostavlja

23/04/2016

Mlada sam i uspješna, vjerujem i privlačna jer mi se javlja dosta tipova, dečko kojeg volim (sad već bivši, veza nam je na daljinu bila) je također uspješan u svom zanimanju privlačan, omiljen među ženama, zgodan, stariji je od mene oko 6 godina. Volimo se, privlačimo, cijenimo ali bojim se da ne poštujemo obostrano jedno drugo. Svjesna sam da je iskompleksiran zbog raznih životnih situacija, vjerujem da se teško nosi s time. Sad kad smo uspjeli rješiti mnoge probleme koje smo imali u vezi od nepovjerenja, razdvojenosti, mješanja drugih ljudi... Postao je posesivan do te mjere da je postao fizički i verbalno nasilan, oduzima mi i moje stvari kao auto i mobitel. Nakon prvog fizičkog nasilja razmislila sam o tome i odmah ga ostavila nakon 24h s objašenjenjem da ga više ne volim jer je postao takav i da krši moja temeljna ljudska prava i potrebu za privatnošću.

Ovo je rubrika pitanja i odgovora pa obično ne odgovaram na pisma čije pošiljateljice zaborave postaviti pitanje (!), ali kod tebe mislim da je taj propust znakovit pa ću napraviti iznimku. Nikom ne mogu savjetovati da ostane u vezi u kojoj od partnera doživljava fizičko nasilje. Imam dojam da dijeliš ove "lijepe" dijelove odnosa od "ružnih", iako bih ja radije rekao - "stvarnih", kao da se radi o dva života.

Čini mi se da ih nastojiš pomiriti pa i pod cijenu da pričaš kontradiktorne stvari - kao da si ga ostavila "odmah - nakon 24 sata", ili "da se ne poštujete" iako mi je iz pisma jasno da on ne poštuje tebe, dok nisi objasnila kako ti to ne poštuješ njega, pa me zanima da li ga zaista ne poštuješ, ili dijeliš odgovornosti na mjestu na kojem ne bi trebala. Također, ako se ne poštujete - zašto ste u vezi?

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj