Panini od grilanog povrća

12/03/2012

Zaboravite na teške obroke, stiglo je proljeće, a s njime i svježe povrće. Počastite sebe, ali i svoje tijelo super paninom koji će zadovoljiti vaš apetit, a dobit ćete i sve nutritivne vrijednosti potrebne za vježbanje

panino

VRIJEME PRIPREME

10 MINUTA

UKUPNO VRIJEME

15 MINUTA

KOLIĆINA

2 PORCIJE


SASTOJCI

2 žlice maslinova ulja
2 manja patlidžana ili 1 patlidžan normalne veličine (narežite na četvrtine)
2 tikvice (narežite na tanke četvrtine)
1 manji crveni luk
sol i svježe mljeveni crni papar
2 baguettea
½ šalice pesta od bosiljka (Pesto genovese)
200 g svježe mozzarelle (izrežite na kriške)
2 rajčice, izrežite
½ šalice pečene crvene paprike

PRIPREMA

Zagrijte grill tavu na srednje jakoj vatri. Poprskajte maslinovo ulje preko patlidžana, tikvica i luka, a nakon toga sve dobro posolite i popaprite. Pecite patlidžane, tikvice i luk dok ne vidite da postaju mekani i da imaju po sebi tragove grila (4 minute sa svake strane). Ohladite.

Izrežite svaki baguette na šest dijelova. Svaki od njih premažite s obje strane pestom od bosiljka. Na donju stranu stavite 2 kriške patlidžana, 2 kriške tikvice, 1 krišku luka, 1 krišku mozzarelle i 1 krišku pečene paprike. Posolite i poparite svaku posebno. Donju stranu preklopite i nastavite puniti ostale baguette. Zamotajte sendviče plastičnom folijom i stavite ih u hladnjak da se ohlade.

Ovo je superbrz recept kad želite pojesti neki vegetarijanski obrok ili ako želite iznenaditi goste.

Dobar tek

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo