Medvjedići iz pakla

22/01/2014

Tko bi pomislio da gumeni medvjedići koje toliko volimo mogu biti toliko opaki...

Gumeni bomboni zarazni su slatkiš kome malo tko može odoljeti. Nedavno su se po Facebooku i Twitteru počeli često pojavljivati, na sveopće oduševljenje jer doista, tko ih ne voli. No onda smo malo bolje proučili otkud tolika galama oko njih i odlučili da ćemo ih neko vrijeme izbjegavati. Barem varijantu bez šećera.

Trag sa Buzzfeeda odveo nas je do Amazona gdje smo pronašli stranicu s Haribo gumenim medvjedićima bez šećera. Komentari koje smo tamo zatekli nisu nas nimalo oduševili, dapače, činilo se da ovi medvjedići širom svijeta stvaraju velike probleme. Probavne probleme, da ne bi bilo zabune.

Kritika je bilo doista svakakvih - od one koja konzumaciju uspoređuje s guranjem slapova Niagare kroz malenu slamčicu (jaaako bolna i glasna probava), preko konzumenta koji tvrdi da je doslovno bio zalijepljen za wc školjku, nakon čega je ležao na podu kupaonice i previjao se od bolova, do mladića koji se napuhao poput balona i u bolovima se previjao dvanaest mučnih sati.

Istina je da na stranicama stoji upozorenje kako konzumacija slatkiša bez šećera može dovesti do probavnih tegoba i laksativnog učinka, no mnogi potrošači tvrde da se upozorenje pojavilo tek nakon brojnih pritužbi. Bilo kako bilo, sada znamo što trebamo izbjegavati. A bili smo uvjereni da su ovi slatki medvjedići potpuno bezopasni...

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo