Dobre vijesti za sve čokoholičare

07/03/2014

Tražite li znanstvena opravdanja za uživanje u omiljenoj poslastici, na pravom ste mjestu...

Ponekad je red čokolade sve što nam treba da budemo sretni. A evo i razloga zbog kojih ne biste trebali imati grižnju savjesti kada uživate u čokoladi!

Čokolada smiruje. Nekoliko kockica tamne čokolade tjedno pomoći će u regulaciji krvnog tlaka i smanjiti vjerojatnost od srčanog udara (ovo potonje posebno vrijedi za frajere pa obavezno čokoladu podijelite sa svojim dragim).

Čokolada pokreće stvari. Poboljšava cirkulaciju i sprječava nastajanje krvnih ugrušaka.

Čokolada izaziva leptiriće u trbuhu. Doslovno, budući da čokolada sadrži feniletilamine, odnosno spojeve zbog kojih se osjećamo kao da smo zaljubljeni. A zahvaljujući feniletilaminima naš mozak oslobađa endorfine, odnosno hormone sreće.

Čokolada drži stvari na životu. Naše krvne stanice, da budemo precizniji. A osim toga, pomaže organizmu u borbi protiv dijabetesa tipa 2.

Čokolada nas održava mladima. Tamna čokolada obiluje antioksidansima, koji mogu utjecati na smanjenje pojave znakova starosti. Dodatni plus je i taj što antioksidansi pomažu u zaštiti organizma od nekih oblika karcinoma.

Čokolada sadrži baš ono što nam treba. Tamna čokolada sadrži kalij, bakar, magnezij i željezo. Baš zbog toga idealna je u vrijeme PMS-a!

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj