Brokula s parmezanom

14/03/2012

Iznimno je važno da uz svaki mesni obrok unesete i dovoljno povrća. Da biste ponekad dosadne recepte s povrćem malo začinili, donosimo vam recept uz koji ćete brokulu konačno zavoljeti. Poslužite ovo super jelo uz piletinu ili pečeno meso

s

VRIJEME PRIPREME

10 MINUTA

UKUPNO VRIJEME

25 MINUTA

KOLIČINA

2 PORCIJE

SASTOJCI
1 cvijet brokule
2 češnja češnjaka
2 žlice maslinova ulja

100 g parmezana
sol i papar
2 žlice krušnih mrvica

PRIPREMA

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Izrežite brokulin cvijet na komadiće i ubacite ih u već kipuću vodu u koju ste stavili češnjak. Nakon što ste blanširali (1 minuta) brokulu, ocijedite je i stavite u keramičku posudu. Prelijte maslinovim uljem i posipajte krušnim mrvicama, parmezanom, soli i paprom. Postavite na zagrijanu podlogu za pečenje i naribajte još parmezana te pospite krušnim mrvicama da bi brokula kasnije bila hrskava. Pecite dok ne pozlatni.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo