Koje je ime mog novog crusha?

06/03/2020

Evo je opet, reći je jedan moj drug. Opet joj je zbog nečeg zaigralo srce. Pa dokle?

Priznajem da često pretjerujem i da me obuzme potpuno ludilo kad mi se netko ili nešto svidi. Ne mogu prestati misliti na to nešto, ne mogu jesti, spavati, koncentrirati se, buljiti u njegove slike, smješkati se, samo želim još. Pišem bajke, nabacujem atribute, veličam mjesto, osobu, hranu, ma što god. Mora biti filmski grandiozno i nezaboravno, mora me obuzeti skroz, protresti me i apsolutno biti uzajamno i u istoj mjeri. Ako ja pošaljem 20 poruka, a on 19, više me ne voli. Ako ne odgovori na poruku, gotovo je, nastupa svjetska bol. Još nisam odlučila da li sam samo ludo strastvena ili borderline crazy.

Eh, pa ovaj puta je njegovo ime bilo Bospor. Kakav je on samo veličanstveni frajer. Da je muško možda bi imao 196 centimetara sirove snage, neodoljivo mirisao, treptao zelenim očima i žmireći me ljubio punim usnama. 

2

Ovako je još i bolji - dug je oko 30 kilometara, a dubok 110 metara, povezuje Europu i Malu Aziju, Crno s Mramornim morem i čini Istanbul onim što jest - jednim od najljepših gradova na svijetu. Ne znam da li je uzajamno, ali tjesnac Bospor je postao moj apsolutni i najveći crush na ovom putovanju balkanskom rutom. Jer vrvi životom, jer nikad nije dosadno, jer stotinu brodova i brodića klizi njime, a ti možeš upijati dovijeka koliko je moćan i divan. Evo i sad zatreperim kad ga se sjetim. A ima li išta bolje kad spavaš kraj svog crusha i budiš se gledajući u njegove suncem okupane valove i liježeš s pogledom na svjetla brodova?

3

U Istanbulu je to moguće ako si u najboljem od najboljeg - Shangri-La Bosphorus hotelu. Smješten je u kvartu Bešiktaš, koji je najpozantiji po nogometnom klubu naravno. U blizini je i Dolmabahče palača sagrađena za otomanske sultane koja se kočoperi svojim bogatstvom, a u dokonim popodnevima možete šetati po Nisantasiju i gledati luskuzne butike u koje ulaze besprijekorno uređeni Turci. Koji svi imaju fantastične frizure i nagelirane kose s nepogrešivim razdjeljkom. 

4

Meni je već sve neugodno koliko su Turci dobri domaćini - ne mogu izaći iz auta bez da potrče da me sačekaju, otvaraju mi vrata metar prije nego stignem do njih, a na recepciji me čeka nezaobilazan čaj. Iako sam bila u puno hotela u puno gradova, Shangri-La Bosphorus izgleda baš onako kako si zamišljaš da bi trebao izgledati neki hotel iz 1001 noći. Dizajn je inspiriran glamuroznom Dolmabahče palačom, svuda je mramor i sa stropova se spuštaju kristalni lusteri u mješavini turskog, europskog i azijskog stila. Tu je naravno i grandiozno stepenište, a ne možete ne primjetiti i 18 metara dugu sliku na svili imena “The Garden of Peach Blossoms”. Moja soba ima i najdeblji i najmekši tepih koji sam ikada vidjela. Prosto možeš u njega utonuti i ležati tako cijeli dan, nakon što po njemu hodaš bos satima. 

5

Što naravno nije opcija, jer u Shangri-La imam program, a prvo je na redu turska kupelj i masaža pjenom u Chi spa centru. Možda je ludo, ali ja uopće ne volim spa oaze. Namakanje u nekoj vodi, pa sva ta silna para uokolo, znojiš se i dahćeš, saune koje su mi klaustrofobične, pa se još moraš ubaciti u neki ledeni bazen, brrr… Radije pijem kavu na terasi. 

6

Ali naravno postoje spa oaze i THE spa oaze. Chi je ova posljednja. Prvo te umotaju u ogrtač od kašmira u kojem poželiš ostati zauvijek. Pa tako ušuškan legneš, pijuckaš čaj i čekaš na red u hamamu, koji je naravno rezerviran samo za tebe. Ulazim polugola i nemam pojma šta da radim, kad me dohvati neka djelatnica. Zalije me vodom, nasapuna, istrlja nekom rukavicom od glave do pete i naredi da legnem na pločice. Okeeej… pa me onda počne masirati pjenom. O, Bože! Potpisujem odmah da sam neka sultanova hanuma, ako su imale ovakav tretman. Uopće mi se ne da van, pa pokupujem sve te rukavice kojima su me masirali i u zadnji tren odustanem od kašmirskog ogrtača od 200 eura. Iako ga se i dan danas sjetim.

7 

Da dan bude savršen, nakon maženja slijedi naravno hrana. Vode me u Shang Palace, restoran u sklopu hotela koji ima kinesku kuhinju. Jedino što su ovdje porcije turski ogromne, a ne kineski male. Pa se već možeš najesti od spring rollsa, a nisu još ni stigli prženi rezanci i 3 vrste mesa, koje nadobudno naručujem. Ne jedem slatko, ali tko bi odolio ultimativnom grijehu - prženom sladoledu. Ne lažem, dobila sam 3 kile u dva dana u Shangri-La. Jer ne jedem niti doručak, ali ovaj u Ist Too restoranu je spektakularan. Svi turski proizvodi upakirani u najbolje od Azije i Europe; jagode u studenom, 500 vrsta slatkiša, jaja na 800 načina, masline u svakoj boji… 

8

I sve to na terasi s pogledom drito na moj Bospor. Ne može bolje. 

U stvari može - da ponovo vidim taj magični, nezaboravni Bospor, od kojeg mi je zatreperilo srce. 

9

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj