Zašto se nekim frajerima ne diže?

16/06/2016

Sve što morate znati o najneugodnijem trenutku na svijetu...

Iako postoje frajeri koji se nikad nisu susreli s ovim problemom, puno je više onih koji odbijaju govoriti o svojoj erektilnoj disfunkciji, a dogodila im se barem jednom. Upravo zbog toga ne postoje statistički podaci koji bi nam dali jasan uvid u to koliko je doista mladih muškaraca pogođeno ovim problemom, iako postoje naznake kako je riječ o 13-50% frajera u dobi između 40 i 70 godina te 10% muškaraca koji uopće ne mogu postići erekciju.

1. Prestrašenost. Da, frajeri su ponekad doista prestrašeni nama ženama. Misle da smo dobrano iznad njihovog dosega i miks svih tih osjećaja u kombinaciji s osjećajem potrebe da moraju biti bolji no inače stvara im ogroman pritisak. Neki dečki otkrili su kako nikada nemaju problema u vezi, već samo kada su na nepoznatom terenu.

2. Praznovjerje. Ponekad doista ne postoji racionalno objašnjenje pa će mnogi vjerovati kako je u pitanju karma ili nekakva crna magija.

3. Procesuiranje osjećaja. Često se kaže kako frajeri razmišljaju donjom glavom, no malo tko govori o tome kako njome i osjećaju. Odnosno, nerijetko se osjećaji koje imaju prema nekoj osobi reflektiraju i kroz funkcioniranje njihovih penisa. Ljepota osobe s kojom imaju posla svakako doprinosi normalnom tijeku događaja, no imaju li na primjer posla s bivšom uz koju ih vežu poprilično loša iskustva, velika je vjerojatnost da će stvari zakazati.

4. Jednostavno im nismo toliko napete. I u ovakvim slučajevima nema te strastvene predigre ni seksipilnog rublja koje će im promijeniti mišljenje.

5. Alkohol. Mnogi će frajeri imati problema s erekcijom kada popiju koju čašicu više, no ovo je definitivno jedan od najpoznatijih uzroka ovog problema pa nema potrebe išta dodatno objašnjavati. Kada alkohol nestane iz njegovog tijela, nestat će i problemi.

6. Veza sa samima sobom. Mnogi su frajeri ovisni o pornografiji te u njoj uz samozadovoljavanje uživaju nekoliko puta tjedno, a neki i dnevno. Pretjerivanje s ovakvim hobijima često dovodi upravo do problema kada se susretnu sa stvarnim ženama, u stvarnom životu.

7. Grižnja savjesti. Zbog nečega što je učinio. Zbog toga što vas vara, ili zbog toga što s vama vara nekoga, ili zbog toga što je zbog vas ostavio nekoga do koga mu je stalo. Ili zbog svega navedenoga zajedno.Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj