WTF: prekinuo je sa mnom iz vedra neba?!

09/03/2020

Muči vas zašto je okončao vašu vezu po kratkom postupku? Odgovor bi se mogao skrivati u jednom od ovih pet razloga...

Sve je divno i krasno, vaša veza nikad nije bila skladnija, a onda je otišao. Što se dogodilo?

U vama vidi majku, a ne ljubavnicu. Iako se čini da muškarci preferiraju žene nalik svojim majkama, isti bi vas razlog mogao osuditi na propast. Neki muškarci su odgojeni na način da neke žene vide kao majke, a druge kao seksualna bića i vrlo im je teško pomiriti ta dva oblika. Ako ste u vezi s muškarcem koji odbija intimnost zbog toga što ste majka pokušajte uravnotežiti svoju ulogu majke-žene, a ako nema pomaka vaš partner bi trebao zatražiti pomoć od profesionalnog savjetnika.

Posao, posao i samo posao. Ako ste u vezi u kojoj zajednički dijelite sve životne obaveze, poput novaca ili djece, vrlo lako je moguće da se cijela vaša interakcija svede na poslovne razgovore. Zajednički život i vođenje kućanstva je vrlo slično poslovnom okruženju, no to ne znači da cijelo svoje slobodno vrijeme morate provesti razgovarajući o ozbiljnim „poslovnim" temama, poput neplaćenih računa, knjiga za školu ili na kome je red da skuha ručak. Vrlo je teško održavati plamen strasti u vezi kada nekoga stalno more tekući životni problemi. Odvojite dio dana u kojemu ćete se posvetiti jedno drugome te na taj način održati ravnotežu u vezi.

Veza je od samog početka na klimavim nogama. Ne kaže se bez razloga da je ljubav slijepa. Zaljubljenost je kratkoga daha, a ako se obje strane ne trude vrlo je lako moguće da kada kemijska neravnoteža u mozgu nestane to znači i kraj same veze. Stoga, veze započete zbog intenzivne seksualne privlačnosti mogu brzo završiti ako nema inicijative da zaljubljenost procvate u iskrenu ljubav.

Ne podržavate ga. Muškarcima je vrlo važna lojalnost i on mora biti sto posto siguran da mu vi čuvate leđa u gustim, teškim životnim situacijama. Ako osjećate da se udaljava od vas, te da nestaje ljubavi možda niste bili uz njega kada mu je bilo najpotrebnije.

Nekompatibilnost. Kada je zaljubljenost daleko iza vas, a iskrena ljubav već je počela lagano kopniti ono što vas drži zajedno jest kompatibilnost. Suprotnosti se možda privlače na prvu, no s vremenom razlike između vas prestaju biti zanimljive i postaju kamen spoticanja. Vi volite trošiti, on voli štedjeti, vi ste vjernica, a on nije, vi volite velika druženja, dok je on povučeniji tip koji uživa u intimnoj atmosferi, sve te značajne razlike mogu natjerati nekoga da digne ruke i odluči svoju sreću potražiti negdje drugdje.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj