Šokantni detalji koje sigurno niste znali o James Bondu

13/12/2018

Jedno je istraživanje otkrilo ozbiljne teškoće s kojima se tajni agent 007 suočava

Sasvim sigurno ste primjetili, no možda niste toga svjesni, ali istraživanje jednog novozelandskog sveučilišta ozbiljno 'upozorava' na činjenicu da je James Bond ima ozbiljan problem s - alkoholom! 

''Postoji nepobitan dokaz da je James Bond kronični alkoholičar'', piše u zaključku studije objavljene u časopisu 'Medical Journal of Australia'. Cijela je studija, naime, nastala na pregledavanju 24 filma o najpopularnijem tajnom agentu na svijetu, ali 'alarm' se upalio u  svakom filmu - jer, eto, Bond već 6 desetljeća ne prestaje piti!

Pažljivom analizom izračunato je kako je Bond ukupno popio 109 pića, tj. prosječno 4,5 po filmu. Čak štoviše, u filmu ''Quantum of Solace'' iz 2008. godine iskapio je čak 6 Vesper Martinija što je fatalna količina od čak 240 ml alkohola!

Nije dovoljno što je popularnom tajnom agentu u skoro svakoj sceni ugrožen život - što od negativaca, zgodnih žena i raznih splekti i vratolomnih jurnjava, nego i njegovi tvorci ne vode brigu o njegovu zdravlju - u jednoj je knjizi, primjerice, Bond popio pola litre alkohola što je, budimo realni, količina koja bi gotovo svakoga ubila. Ali eto, ne i agenta 007.

''Kronični rizici su što često pije prije sukoba s negativcima, prije vožnje (uključujući i potjeru), kocka se s velikim ulozima, dolazi u kontakt s opasnim životinjama, izvodi ekstremne pokrete i seksa se s neprijateljima, a ponekad i s pištoljima i noževima u krevetu'', izjavio je prof. Nick Wilson koji je vodio istraživanje te dodao i kako 'izvješće MI6-a navodi da je Bond ovisan o alkoholu i drogama'.

Nakon svega, najveća misterija oko Jamesa Bonda jest kako je on uopće živ, i kako uspjeva svaku akciju rješiti u vlastitu korist?

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo