Mislite li da se većina frajera redovito 'igre sa samim sobom'?

27/11/2018

Samozadovoljavanje je jedna od onih stvari za koju se pretpostavlja da je svi prakticiraju, baš poput disanja, treptanja ili... ipak nije tako?

Realnost: samo 57 posto heteroseksualnih muškaraca je potvrdilo da su masturbirali jednom u razdoblju od mjesec dana, kaže istraživanje Sveučilišta u Indiani.

Bez obzira na to što je samozadovoljavanje potpuno normalno, te čak može biti i korisno za zdravlje, ukoliko to ne činite i s vama je sve u redu. Na primjer, to može značiti da ste zadovoljni količinom seksa koji upražnjavate sa svojom partnericom. Ljudi koji se češće seksaju, manje masturbiraju, kaže dr. Debby Herbenick, koautorica istraživanja i seksualna savjetnica za Men’s Health.

Isto tako, neki muškarci možda nemaju potrebu za samozadovoljavanju jer imaju manjak interesa za seks. Istraživanje je pokazalo da 14 do 17 posto muškaraca imaju manju potrebu za seksom što može biti povezanom s nižom razinom testosterona, stresom, pretjeranom konzumacijom alkohola i općenito lošim zdravljem.

Ako niste zainteresirani za seks i to vas brine, razgovarajte o tome s vašim liječnikom opće prakse, kaže autor istraživanja dr. Brian Dodge.

 

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo