Kakvi su frajeri u ljubavi

11/07/2014

Neki su toliko sladunjavi da to teško možemo povjerovati...

Kako ne bismo širili dezinformacije, zamolili smo nekoliko frajera da nam detaljno opišu kako to izgleda kada se ludo, nekontrolirano, cijelim tijelom, do ušiju zaljube! A evo i njihovih odgovora!

Koliko ste dugo u vezi?

A: Nešto dulje od godine i pol...

B: Od jeseni 2011.

C: Zaručeni smo. U vezi smo od 2008.

Kada ste joj prvi put rekli volim te? Koliko ste dugo bili zajedno?

A: Stvarno se ne sjećam točno, ali pogađat ću da se to dogodilo nakon recimo, 4 mjeseca. Znam da sam razbijao glavu mislima kada i kako to reći. I sklapao razne planove kao npr. da pričekam Valentinovo ili neku sličnu prigodu. A onda mi je brat rekao: ''Ako ju voliš, reci joj to. Bit će romantičnije ako ti jednostavno izleti.'' I izletjelo mi je.

B: Bilo je to na Valentinovo 2012, nakon nekih 5 mjeseci veze.

C: Nakon nekoliko mjeseci veze. Ne sjećam se točnog datuma.

Koliko ste dugo znali da ste zaljubljeni prije nego ste rekli 'volim te'?

A: Neko vrijeme. Vjerojatno većinu vremena. I prije nego smo počeli izlaziti mislio sam: ''Mogu se zamisliti u braku s ovom curom.'' I još uvijek to mislim.

B: Teško je odgovoriti na to pitanje jer je od prvog dana kada smo počeli izlaziti naša veza lagano napredovala, a cijelo se vrijeme činila savršenom, i uopće nije došao neki trenutak u kojem sam pomislio ''mislim da ju volim''. Mislim da je primjerenije reći da nije postojalo vrijeme kada je nisam volio. A kada sam prvi puta ušao u njezinu sobu i vidio DVD kolekciju Seinfelda, znao sam da je ona ONA prava.

C: Ne baš dugo. Nije to bilo nešto o čemu sam trebao dugo promišljati. Znao sam da je ona posebna i drugačija, no imao sam osjećaj da nešto među nama nedostaje da to bude to. A to su bile te dvije riječi.

Je li vas bilo strah reći volim te?

A: Nije. Iako nisam siguran zašto me nije bilo strah... Bio sam nervozan. Ali me nije bilo strah. Mislim da je to zato što mi je šesto čulo govorilo da i ona osjeća isto.

B: Definitivno me nije bilo strah. U prijašnjim vezama sam znao oklijevati, ali s njom, sve je uvijek bilo ugodno i svaki se napredak činio potpuno logičnim i prirodnim.

C: Bilo me užasno strah. Imao sam osjećaj da sam ja puno zaljubljeniji u nju, nego što je ona u mene. A i brinuo sam se da je prerano da to kažem. Ali očito nije bilo!

Jeste li to doista i mislili kada ste to prvi puta rekli?

A: Apsolutno!

B: Naravno. Nikad ne bih rekao nekome 'volim te' ako to doista ne mislim.

C: Naravno da da.

Tko je to rekao prvi? Vi ili ona?

A: Ja. Stajali smo u njenom stanu. Ona me zagrlila. A ja obožavam grliti ju. Tako je mekana i nježna i tako lijepo stane u moje naručje. I tada sam počeo zamuckivati i na kraju to jednostavno rekao.

B: Mislim da sam ja rekao prvi, ali je ona meni prva poklonila poklon za Valentinovo koji je cijeli bio o nas dvoje zaljubljenih. Tako da je u bilo kakvom iskazivanju ljubavi zapravo ona bila malo brža.

C: Ja sam bio prvi.

Je li vam druga osoba odmah uzvratila s 'volim i ja tebe' ili ste čekali na odogovor neko vrijeme?

A: Odmah mi je odgovorila. I bila je baš slatka. Mislim da je imala osjećaj da ja to dugo želim reći i da je osjećala olakšanje kad je to napokon čula.

B: Kada smo si prvi puta izjavili ljubav, nije bilo oklijevanja, ni s moje, ni s njezine strane.

C: Odgovorila mi je, ali ne iste sekunde. Nakon koje minutice. Prvo smo razgovarali i iskreno, bio je to emocionalan razgovor i malo težak za zapamtiti od riječi do riječi... Uostalom, puno je vremena otada prošlo.

Kako ste znali da ste zaljubljeni?

A: Dobro pitanje! Upoznali smo se u prvom tjednu zadnje školske godine, i dobili smo zadatak da zajedno napravimo neki rad. I sjećam se kada je prvi dan naše suradnje rekla nešto smiješnim glasom. Nasmijala me. Bio je dovoljan taj jedan smiješni glas. A kasnije sam saznao da ona ima tisuće smiješnih lasova i naglasaka. To mi je jedna od omiljenih stvari kod nje. Sjećam se i da je jednom netko postavio našu sliku na Instagram. Ležao sam s njom i gledao u sliku i mislio si ''ovo je cura koju ću oženiti''. Možda sam u krivu, ali mislim da nisam.

B: Jednostavno sam znao da sam zaljubljen jer sam se od prvog dana osjećao super opušteno i prirodno u njenom društvu.

C: Imao sam osjećaj da je ona posebna i privlačila me na način kako me druge cure uglavnom nisu privlačile. Mislim prvenstveno emocionalno.

Kako biste definirali osjećaj zaljubljenosti?

A: Kada biste 90% vremena radije provodili s tom osobom, nego sami. Radije biste čitali knjigu dok je ta osoba uz vas, nego sami. Uz nju su stvari jednostavno bolje. I zanimljivije.

B: Kada osjećate da vas netko čini boljom osobom. I ne želite uopće zamišljati život bez te osobe.

C: Hm, najjednostavnija definicija bi bila da u svakom trenutku postoji netko na koga moraš misliti. Većinu vremena, obožavam misliti na nju. No čak i u trenucima kada ne želim to, iz nekog razloga moram.

Možete li zamisliti da ste zauvijek u vezi sa sadašnjom partnericom?

A: Ooo da!

B: Sanjam o tome svaki dan.

C: Naravno. Nadam se da će i biti tako, budući da nam se bliži datum vjenčanja.
Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo