Kako odraditi prvi korak, a da on ne pobjegne glavom bez obzira?

12/06/2019

Dečkima je dosta i žele da se i mi potrudimo, ali ipak ih je pomalo strah te nove podjele uloga. Žene pak i dalje traže učinkovit način koji ne tjera frajere u bijeg...

Ostanite vjerni sebi. Puno cura griješi predstavljajući se dečku koji im se sviđa kao netko za koga misle da bi se njemu svidio pa ako se iz svega izrodi veza - temeljena je na lažima. A teško da unedogled možete glumiti da ste netko drugi i zanemarivati svoje prave interese. Najbolji je način privući ga pravim, svojim kvalitetama.

Pokažite mu da ste otvoreni, komunikativni i društveni. Teško je to izvesti, pogotovo ako ste po prirodi sramežljivi. Iako dobar dio muškaraca voli tihe i sramežljive žene, dobro raspoloženje i otvorena komunikacija su izvrstan način za preuzimanje inicijative, a da dečko ne da petama vjetra. Ali pripazite da ne budete preglasni i imajte na umu da ne morate uvijek biti u centru pažnje.

Usporite tempo. Ako ste na početku veze, pustite stvari da se razvijaju svojim prirodnim tokom. Ne trčite sumanuto naprijed. Nemojte početi planirati vjenčanje ili još gore dati mu do znanja da ga planirate.

Neke stvari držite za sebe. Ako u tajnosti svoja četiri zida pišete duge ljubavne pjesme namijenjene samo njemu ili ispisujete svoje ime uz njegovo prezime sanjajući o tome da budete zajedno, nemojte mu to pokazati jer, vjerujte, prestravit će se. Dajte mu do znanja da vam se sviđa, ukratko - s nekoliko lijepih riječi (znate već s koje dvije valja pričekati). Pozovite ga van ležerno, bez pritiska. Najgore što se može dogoditi je da kaže ne. A to ćete sigurno preživjeti bez većih problema.

Šarmirajte ga flertom. To je i dalje najuspješniji način za preuzimanje inicijative, a da frajer ne zbriše, iako treba biti na oprezu. Nemojte pretjerati ni u kojem slučaju jer manje je više i toga se ne boje. Posvetite mu malo pažnje, uputite mu par dugih značajnih pogleda, postavite nekoliko pravih pitanja u pravo vrijeme, malo zatrepćite i lijepo mu se nasmiješite. Mali cušpajz sitnica nakon kojih ćete i njega skuhati, a da toga nije ni bio svjestan. Doprijet će do njega da vam se sviđa i samo će se prepustiti, a na kraju možda i tvrditi da je on vas zaveo. Koliko ih je lako preplašiti, toliko ih je lako i zavarati.

Ne budite priljepak. Zar i vas ne plaši kad se netko zalijepi za vas i ne da vam disati cijelu večer? Ni dečki to ne vole. Ili kad vam želi pomoći baš u svemu? Ili kad od vas traži pomoć baš za svaku sitnicu? Nemojte pretjerivati. Pokažite mu da ste samostalni i sposobni brinuti se za sebe.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj